Φωτογραφία Reuters

Ψιλή… κουβέντα μέχρι να βγουν οι απαραίτητες φωτογραφίες έπιασαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Χαλίφα Χάφταρ, με τη απαραίτητη… βοήθεια από τον μεταφραστή του Λίβυου στρατάρχη.

Καθώς περίμεναν τους φωτορεπόρτερ να βγάλουν τις φωτογραφίες από τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που καθόταν στην «κεφαλή» του τραπεζιού θέλησε να συζητήσει σε χαλαρό κλίμα με τον Χαλίφα Χάφταρ που καθόταν στα δεξιά του.

Click4more Τι ειπώθηκε στην συνάντηση Μητσοτάκη Χάφταρ – «Άκυρο το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης – Δεσμεύομαι να οριοθετήσω τις θαλάσσιες ζώνες με την Ελλάδα»

«Πως σας φαίνεται η Αθήνα;» ήταν η πρώτη φράση του πρωθυπουργού προς τον Λίβυο στρατάρχη. «Πολύ όμορφη. Έχω πολύ καιρό να έρθω. Περίπου 30 χρόνια» του απάντησε ο Χάφταρ, πάντα με τη βοήθεια του διερμηνέα του.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι δεν έχει επισκεφτεί ποτέ τη Λιβύη. Εύχομαι να το διορθώσουμε σύντομα, μοιάζει να λέει (πίσω από τα… κλείστρα των φωτογραφικών μηχανών), με τον Χαλίφα Χάφταρ να απαντά «με την επιμονή μας, θα διορθώσουμε τα λάθη και θα έρθετε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε και την… έκπληξή του για το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε για τη συνάντησή του με τον Χαλίφα Χάφταρ. «Πρέπει να σας πω ότι δεν έχω δει ποτέ τόσους φωτογράφους εδώ».

Δείτε όλο το διάλογο