Greece

Κίνα: Υπό έλεγχο το ξέσπασμα κορωνοϊού στο Πεκίνο

Το Πεκίνο προχώρησε σε μέτρα για τον έλεγχο της αύξησης των μολύνσεων κορωνοϊού – Εντοπίστηκαν βαριά ίχνη κορωνοϊού στα τμήματα θαλασσινών και κρέατος στην αγορά τροφίμων του Πεκίνου

Υπό έλεγχο έχει τεθεί το τελευταίο ξέσπασμα κορωνοϊού στο Πεκίνο, σύμφωνα με Κινέζο ειδικό που δεν απέκλεισε ωστόσο νέα σποραδικά κρούσματα.

Η πόλη είχε τεθεί σε συναγερμό, γιατί από τις 11 Ιουνίου είχαν καταγραφεί 158 μολύνσεις, με επίκεντρο το κέντρο χονδρικής πώλησης τροφίμων Σινφάντι στο νοτιοδυτικό τμήμα της κινεζικής πρωτεύουσας.

Οι αρχές έδρασαν άμεσα για να περιορίσουν τον κίνδυνο μετάδοσης. Άμεσα η πόλη επέστρεψε σε επίπεδο συναγερμού 2 και επιβλήθηκαν νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις των κατοίκων.

«Η επιδημία στο Πεκίνο έχε τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε ο Γου Ζουνγόου, επικεφαλής επιδημιολόγος του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων της Κίνας.

Όπως δείχνουν οι πρόσφατοι αριθμοί, η 13η Ιουνίου ήταν η κορύφωση του τρέχοντος ξεσπάσματος, είπε ο Γου στην τακτική συνέντευξη Τύπου μία ημέρα αφότου ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης έπεσε σε 21 από 31 την προηγούμενη μέρα.

«Όταν λέω πως είναι υπό έλεγχο, δεν σημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα μηδενιστεί αύριο ή μεθαύριο», προειδοποίησε ωστόσο.

«Η τάση θα επιμείνει για μία χρονική περίοδο, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων θα μειωθεί, όπως είχαμε δει (στο Πεκίνο) τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο».

Τα μέτρα που επιβλήθηκαν μετά τον συναγερμό

Σε 32 συνοικίες που χαρακτηρίστηκαν ως μετρίου κινδύνου οι κάτοικοι μπορούν να φύγουν μόνον εφόσον επιδείξουν αρνητικά τεστ. Σε μία περιοχή υψηλού κινδύνου, απαγορεύεται να φύγουν από την πόλη.

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικά τεστ μέσα σε λίγες ημέρες καθώς οι αρχές ενέτειναν τις προσπάθειες να εντοπίσουν όσους μολύνθηκαν από κρούσματα της Σινφάντι ή όσους μολύνθηκαν από τον ιό εκεί.

Επίσης, όσοι προσπαθούν να μπουν στο Πεκίνο πρέπει να υποβληθούν σε τεστ και να απομονωθούν σε κεντρικά σημεία για καραντίνα. Περιορισμοί υπάρχουν και σε αεροπορικές και χερσαίες συνδέσεις.

Βαριά ίχνη κορωνοϊού σε αγορά τροφίμων

Ωστόσο, με βάση έρευνες που έγιναν, οι χώροι αγοραπωλησίας κρέατος και θαλασσινών στην αγορά χονδρικής πώλησης τροφίμων στο Πεκίνο είχαν μολυνθεί σοβαρά από τον νέο κορωνοϊό και υποπτεύεται ότι η χαμηλή θερμοκρασία και η υψηλή υγρασία ίσως ήταν από τους παράγοντες σε συνέβαλαν σε αυτό, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Μεταξύ των ασθενών που εργάζονταν στην αγορά Σινφάντι, οι περισσότεροι απασχολούνταν στους πάγκους θαλασσινών και ακολουθούσαν αυτοί που εργάζονταν στο τμήμα βοδινού και πρόβειου κρέατος, ενώ οι ασθενείς από την αγορά θαλασσινών εμφάνισαν συμπτώματα νωρίτερα από άλλους. 

Υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επίσης προειδοποιήσει να αποφεύγεται η κατανάλωση ωμού σολομού αφού ο ιός εντοπίστηκε σε επιφάνειες κοπής που χρησιμοποιούνται για εισαγόμενο σολομό, αν και η προέλευση των κρουσμάτων δεν είναι γνωστή.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Κίνα προσπαθεί να ανακόψει την εξάπλωση της πανδημίας στο Πεκίνο - 28 νέα κρούσματα


Συναγερμός στη Γερμανία: Θετικοί στον κορωνοϊό 657 υπάλληλοι σε εργοστάσιο κρεάτων Απαγωγή Μαρκέλλας: Μακιγιάρισε τη 10χρονη και στη συνέχεια την τράβηξε φωτογραφίες

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Δείτε Επίσης

Football news:

Martial scored 20 goals in a season for the first time in his career
Rashford is the first English Manchester United player in 8 years with 20+ goals in one season
Manchester United have scored 17 penalties in all competitions this season, 12 in the Premier League
Zinedine Zidane: real have not won anything yet. There is no euphoria
Pogba cut a fist on his head, a symbol of the Black Lives Matter movement
Liverpool are ready to offer Tiago a 4-year contract with a salary of 8 million euros
Jose Mourinho: if Tottenham do not get into the top 6, it will not be the end of the world