Greece

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Πώς θα βοηθήσει την αγορά -Οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΕΣΑ

Θετικός στο πρότζεκτ του δήμου Αθηναίων για τη δημιουργία του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας δηλώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Ηδη τις προηγούμενες ημέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πληροφορίες για τις πρώτες αλλαγές που θα γίνουν στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε ότι ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας γίνεται μια εμπειρία που απεγκλωβίζει τη δύναμη των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, της ήπιας κυκλοφορίας και της ζωής σε ένα περιβάλλον που απολαμβάνουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ναι» από τον ΕΣΑ στον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για το σχέδιο του Δ. Αθηναίων σχετικά με την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλάνου ανάπλασης του κέντρου της πόλης και διεύρυνσης των κοινόχρηστων χώρων προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ήταν πάντα θετικός σε παρόμοιες πρωτοβουλίες, αρκεί να συνδυάζονται με τον σχεδιασμό της συνολικής αναβάθμισης των υποδομών της πόλης, βοηθώντας την επιχειρηματικότητα να αναπτυχθεί αξιοποιώντας τις βελτιωμένες συνθήκες λειτουργίας της αγοράς, ώστε το κοινό να μην απολαμβάνει μόνο τη “βόλτα” του, αλλά να συμβάλει παραγωγικά και στην οικονομία της πρωτεύουσας.»

Σύμφωνα με τον ΕΣΑ, ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας «θα δώσει προστιθέμενη αξία στην αγορά και ελπίζουμε ότι μελλοντικά θα ενισχύσει την ημερήσια κατά κεφαλή κατανάλωση των ξένων επισκεπτών - "shopping per day"- δίνοντας τους την ευκαιρία να περπατήσουν από την Ακρόπολη έως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και να συνδυάσουν την περιήγηση τους σε αρχαιολογικά, πολιτιστικά και ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος, με ταυτόχρονη επίσκεψη τους στην αγορά. Η πρόσφατη επιτυχημένη ανακαίνιση της πλατείας Ομονοίας, θα βοηθήσει καταλυτικά αυτή την προσπάθεια και ο εμπορικός άξονας Σύνταγμα - Ομόνοια θα αρχίσει να λειτουργεί πάλι ύστερα από πολλά χρόνια, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ενισχυμένη αστυνόμευση ειδικά στην περιοχή της Ομόνοιας και βελτίωση του κλίματος ασφαλείας σε ολόκληρο το Κέντρο της Αθήνας.»

Οι προτάσεις του ΕΣΑ για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας

Η δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων με εύκολη πρόσβαση πεζών & ΑΜΕΑ, η ήπια μορφή κυκλοφορίας των οχημάτων και η εύρυθμη λειτουργία των νέων αλλά και των υφιστάμενων πεζοδρόμων στο κέντρο μπορούν, σύμφωνα με τον ΕΣΑ, να δώσουν νέα πνοή στην Αθήνα, «αλλά για να πετύχει αυτό το εγχείρημα πρέπει αφ' ενός να τηρηθεί αυστηρά ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων και αφ' ετέρου να ληφθούν υπόψη στο συνολικό σχεδιασμό και να εκπονηθούν ολοκληρωμένες μελέτες» προσθέτει.

Οι μελέτες αυτές, σύμφωνα με τον ΕΣΑ, αφορούν:

«Λαμβάνοντας υπόψη μας τις κρίσιμες οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω του κορωνοϊού, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί αναγκαία τη διατήρηση αλλά και τη βελτίωση της συνεργασίας του με τον Δ. Αθηναίων, προς όφελος της επιχειρηματικής κοινότητας. Ήρθε η ώρα, παράλληλα με την έναρξη του "Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας", να ξεκινήσει άμεσα και η υλοποίηση των προτάσεων που έχουν συζητηθεί και σχεδιαστεί εδώ και καιρό μεταξύ Ε.Σ.Α και Δ. Αθηναίων, ώστε να τροφοδοτηθεί με οξυγόνο η λειτουργία των επιχειρήσεων και η ανάπτυξη του συνόλου της Ελληνικής οικονομίας, η οποία όπως όλοι γνωρίζουμε ξεκινάει από την Αθήνα» καταλήγει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Football news:

Cristiano Ronaldo: I needed to score from a free kick to regain my confidence
After football, Buffon will return to school. He once faced prison for a false diploma
Ronaldo scored the first goal for Juventus from a free kick. There were 43 attempts
Ronaldo is the first in 59 years to score 25 goals for Juventus in Serie A in a single season
Sulscher on 5:2 with Bournemouth: I am happy with the energy of Manchester United and the goals scored. It was a match for the fans
Rashford on 5-2 with Bournemouth: it's Important to push on until the end of the season. Exciting time
⛔ This is the first League of Armenia was stopped because of dogovornjakah. Banned 5 clubs and 58 people (45-for life)