Greece

Πανιώνιος: Επικεφαλής ο Γιάννης Μανιάτης

Ο Γιάννης Μανιάτης αναμένεται να ηγηθεί της προσπάθειας αναγέννησης του Πανιωνίου, όπως αποκάλυψε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Κυριάκος Σκούρας.

Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να τρέξει την επόμενη μέρα των «κυανέρυθρων» στη Γ’ Εθνική μίλησε για το παρόν, αλλά και το μέλλον του συλλόγου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να περάσει μια τετραετία για να μπορούμε να μιλήσουμε για έναν υγιή Πανιώνιο που θα επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Αναλυτικά είπε:

Για τη σχέση της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο: «Η Νέα Σμύρνη είναι δεμένη με τον Πανιώνιο. Κάθε μέρα περνάνε δυο και τρεις χιλιάδες άνθρωποι από το σύλλογο να τρέξουν και να αθληθούν».

Για το πώς φτάσαμε ως εδώ: «Η κατάσταση δεν είναι τωρινή. Είχε αρχίσει πολλά χρόνια να δημιουργείται. Δεν υπάρχει παράγοντας να βάλει ένα εκατομμύριο, ώστε να έχει αιμοδότη η ομάδα. Και, φυσικά, κανείς που δημιουργήθηκε με κόπο και αγώνα δεν θα καταστραφεί για τον Πανιώνιο. Εγώ τουλάχιστον δεν καταστρέφομαι. Όλα άρχισαν από την εποχή του Τσακίρη που ξεκίνησαν τα μεγάλα μπάτζετ. Ο Πανιώνιος δεν είναι για μεγάλα μπάτζετ. Το είχα πει από το 2014, ότι ίσως είναι καλύτερα να πάμε Γ’ Εθνική. Ο Ζαμάνης, όμως, έβαλε πάνω απ’ όλα το συναισθηματικό και είπε να κάνουμε προσπάθεια να σώσουμε την ομάδα. Τελικά τη σώσαμε, αλλά το οικονομικό δεν είναι εύκολο να σωθεί. Ή είσαι συναισθηματικός και κάνεις τη χάρη των φιλάθλων ή είσαι σκληρός προσπαθείς να σώσεις σωματείο. Εγώ είχα πει να κάνουμε μια δεκαετία υπομονή και να ξηλώσουμε όλο τον Πανιώνιο. Ο Ζαμάνης καταστράφηκε από τον Πανιώνιο, γιατί σε αυτούς τους συλλόγους αν δεν προσέχεις καταστρέφεσαι. Ο Πανιώνιος έχει την ευλογία του Θεού να βγάζει νέα παιδιά και πρέπει να δουλεύει με πιστιρικάδες. Πέρσι που ήταν η χειρότερη χρονιά, ήρθαν πέντε παιδιά που τελικά έκαναν μεταγραφές. Εκεί έπρεπε να βαδίσει ο Πανιώνιος κι αν πέσει τη μια χρονιά θα ανέβει πάλι την άλλη. Ο Ζαμάνης έκανε μια τελευταία προσπάθεια, αλλά για μένα δεν είχε ελπίδα και διαφωνούσα».

Για τον πτωχευτικό Νόμο: «Ο Πανιώνιος πρέπει να κάνει μια νοικοκυρεμένη ομάδα. Από εδώ και πέρα δεν αντέχει ένας το βάρος. Γίνεται προσπάθεια να μαζευτούν νέα παιδιά να ασχοληθούν με το σύλλογο να κάνουμε ένα σχέδιο, να μαζέψουμε δέκα χορηγούς να βοηθήσουμε να λυθεί το κομμάτι που λέγεται πτωχευτικός Νόμος, ο οποίος σχετίζεται με τις ανώνυμες εταιρείες. Δεν μπορεί να ισχύει άλλο πράγμα με τις ανώνυμες εταιρείες που πτωχεύουν και άλλο με τις αθλητικές. Για ποιο λόγο ο Πανιώνιος όταν επιστρέψει στο επαγγελματικό, θα πρέπει να πάρει ένα μεγάλο κομμάτι από το χρέος; Κάποιες εταιρείες όταν πτώχευσαν πήραν τα βάρη τα φυσικά πρόσωπα και το σήμα το έδωσαν αλλού. Το σήμα είναι παραχωρημένο από τον ερασιτέχνη, όπως ήταν κι από τις άλλες εταιρείες. Δεν γίνεται να αναλαμβάνει ο καινούριος τα βάρη του παλιού. Ποιος είναι τρελός να αναλάβει τα βάρη του Πανιωνίου; Να ισχύει ο Νόμος που ισχύει για όλους. Κι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πολιτική παρέμβαση για να το καταλάβουν. Να το αναλάβουν οι προηγούμενοι για να μη ζημιωθεί η εφορία. Πιστεύω ότι αν το εξηγήσουμε σωστά θα το καταλάβει η Πολιτεία. Δεν έχει ασχοληθεί κανένας με το συγκεκριμένο κομμάτι και πρέπει να ασχοληθεί κάποιος. Κι εγώ είμαι αποφασισμένος να ασχοληθώ πολύ. Τι νόημα έχει να μείνει ο Πανιώνιος μόνιμα στη Γ’ Εθνική;».

Για το μέλλον: «Θα αναλάβει μια ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής έναν παλιό διεθνή ποδοσφαιριστή που αγαπάει την ομάδα κι έχει πειστεί να βοηθήσει με άλλα πέντε παιδιά, γιοι επιχειρηματιών που θα κάνουμε ένα ρεφενέ για να μείνει φέτος στην κατηγορία και του χρόνου να ξεκινήσει μια υγιής προσπάθεια να νοικοκυρευτεί και να σωθεί ο σύλλογος. Προσπαθούμε να είναι μπροστά ο Γιάννης ο Μανιάτης. Έχει παντρευτεί Νεοσμυρνιώτισα, έχει γράψει ιστορία στον Πανιώνιο, επέστρεψε, τον θεωρούμε δικό μας παιδί κι έχει κέφι και όρεξη να βοηθήσει την ομάδα. Χωρίς τρέλες και μεταγραφές ούτε να χρεώνεται ο ερασιτέχνης, αλλά δουλειά με τα δικά μας παιδιά και δυο τρεις προσθήκες που θα βοηθήσουν να μείνουμε στην κατηγορία που είναι σκληρή. Ώστε κάποια στιγμή να τον ανεβάσουμε στα σαλόνια όταν λυθεί και το πτωχευτικό. Έχει γίνει αγώνας να είναι ανεξάρτητος ο σύλλογος και να συσπειρωθεί ο κόσμος. Γιατί καλή η κριτική αλλά… ελάτε να βοηθήσετε με ένα διαρκείας ή να στηρίξετε ομάδα στα δύσκολα. Όλοι θα βοηθήσουν τον Πανιώνιο είμαι σίγουρος. Θέλουμε να είναι αυτοδιοίκητος και να μη φεύγει ούτε ευρώ από το προβλεπόμενο μπάτζετ, αφού είδαμε τα αποτελέσματα των μεγάλων μπάτζετ του Τσακίρη. Έφυγε αυτός και διέλυσε η ομάδα. Αν θέλει κάποιος να βάλει δυο εκατομμύρια, το μαγαζί είναι ανοικτό. Εγώ θέλω αυτοί που δουλεύουν να πληρώνονται κάθε 15 και 30. Είναι συναισθηματικό, αλλά είναι και επιχειρηματικό. Πρέπει αυτό το θέμα να λυθεί μια και καλή, διαφορετικά να μην ασχοληθούμε ξανά».

Για το πότε προβλέπεται επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες: «Αν καταφέρουμε να αποφύγουμε το πτωχευτικό, σε τέσσερα χρόνια θα είναι στη Σούπερ Λιγκ 2. Μπορεί και τριετία, αλλά πιστεύω ότι τελικά την τετραετία θα τη φάμε. Αν δεν λυθεί το πτωχευτικό, δεν θα υπάρχει σύλλογος. Και πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους γιατί είναι άδικο για όλους τους συλλόγους».

Για αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση: «Είναι ντροπή για πολλούς ανθρώπους να πετάγονται μάνατζερ να προσπαθούν να πείσουν ποδοσφαιριστές της Κ19 και της Κ17 για να τους πάνε σε άλλες ομάδες. Είναι σαν τους τοκογλύφους και τα κοράκια του μεσοπολέμου. Προσπαθούν να πείσουν παιδάκια 17 και 18 χρονών και τους γονείς τους ότι θα πάρουν λεφτά στον τάδε σύλλογο. Ακόμη κι οι σύλλογοι πρέπει να βάλουν τέλος και να σεβαστούν την ιστορία και να μην ξεγυμνώσουν Πανιώνιο από αυτά τα παιδιά. Είναι αλητεία και τοκογλυφία, είναι κοράκια».

Για το brand name του Πανιωνίου: «Όπως μου έχει πει ένας μεγάλος παράγοντας άλλης ομάδας, ο Πανιώνιος είναι η πέμπτη ομάδα της Ελλάδας και η δεύτερη στις προτιμήσεις όλων των Ελλήνων. Έχει πολύ μεγάλο brand name».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκαρισμένοι στον Βόλο από την αυτοκτονία του καρδιολόγου: «Δεν το περιμέναμε»

covid19.gov.gr: Σήμερα η «πρεμιέρα» της ειδικής πλατφόρμας με τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Τρομοκρατία: O άγνωστος ρόλος του ζευγαριού από τα Πετράλωνα στη γιάφκα στο Κουκάκι

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Football news:

Hans-Dieter flick: I Hope Alaba will sign a contract with Bayern. Our club is one of the best in the world
Diego Maradona: Messi gave Barca everything, brought them to the top. He was not treated the way he deserved
Federico Chiesa: I hope to leave my mark in Juve. We will achieve great results
The Coach Of Benfica: I don't want us to look like the current Barcelona, it has nothing
Guardiola on returning to Barca: I'm happy at Manchester City. I hope to stay here
Fabinho will not play with West ham due to injury
Ronald Koeman: Maradona was the best in his time. Now the best Messi