Greece

Σέριφος: Το νερό στη μαρίνα ήρθε, η άδεια αργεί...

Τέλος στην ταλαιπωρία των επισκεπτών του νησιού με σκάφος - Η νέα μαρίνα που λειτουργεί από το 2016 χωρίς άδεια έχει πλέον νερό

Επιτέλους, νερό! Στο μεγάλο πρόβλημα της υδροδότησης των σκαφών που δένουν στη νέα μαρίνα της Σερίφου έδωσε ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των εκατοντάδων σκαφάτων που επισκέπτονται το κυκλαδονήσι.

marinaserifou

Μόλις αντίκρισε τον τρόπο που μεταφερόταν το νερό με μπιτόνια από γειτονικά καταστήματα, με μια αποφασιστική κίνηση ο δήμαρχος άνοιξε τους κρουνούς, το νερό έφτασε στα pillars που υπήρχαν διάσπαρτα στην προβλήτα αλλά σε αχρηστία και έλυσε το θέμα της υδροδότησης που απέτρεπε πολλούς ιδιοκτήτες σκαφών να επισκεφθούν τη Σέριφο.

Ενώ η μάχη με τον κορωνοϊό μαίνεται και τα μέτρα προστασίας επεκτείνονται μετά την ταχύτατη εξάπλωση των κρουσμάτων, στη μαρίνα επί ένα χρόνο είχε διακοπεί η παροχή νερού για την υγιεινή των επισκεπτών και των πληρωμάτων, ελλείψει υπαλλήλου με αρμοδιότητα να καταγράφει τα κυβικά και τις χρεώσεις στα σκάφη που θα εξυπηρετούνταν…

Σέριφος

Σέριφος

Όταν μετά από 65 ναυτικά μίλια πιάσεις στη Σέριφο, η εικόνα που αντικρίζεις είναι ένα μπαζωμένο λιμάνι με εκατοντάδες κυβικά μπετόν και δεκάδες σκάφη που δένουν άναρχα στην καινούρια μαρίνα που κατασκευάστηκε το 2014 και παρελήφθη από τον Δήμο το 2016 με αρκετές ελλείψεις από όσα προβλέπονταν στα σχέδια.

Παρά την παραλαβή της μαρίνας από τις τοπικές αρχές, δεν έχει εκδοθεί άδεια για τη λειτουργία της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει αρχίσει καν η σχετική διαδικασία για την έκδοσή της.

Βέβαια, τα εκατομμύρια ευρώ έχουν πληρωθεί στον εργολάβο και η μαρίνα λειτουργεί χωρίς άδεια, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες ευρώ που θα εισέρρεαν στα ταμεία του Δήμου από τις θέσεις που θα παραχωρούσε στα σκάφη και τις υπηρεσίες που θα προσέφερε, νερό, ρεύμα κλπ.

Άλλο ένα πρόβλημα στη λειτουργία της μαρίνας είναι η αναρχία που επικρατεί στις θέσεις και τον τρόπο που δένουν τα σκάφη. ΄Ετσι παρατηρείται το φαινόμενο σκάφη να δένουν κατά βούληση χωρίς να τηρούνται οι κανόνες ελλιμενισμού. Με αυτόν τον τρόπο βλέπεις σκάφη να πλαγιοδένουν σε θέσεις που θα έπρεπε να κάνουν πρυμνοδέτηση, με αποτέλεσμα τρία σκάφη να καταλαμβάνουν θέσεις οι οποίες προβλέπονται για 15 σκάφη, εκτοπίζοντας τα υπόλοιπα έξω από το λιμάνι και αναγκάζοντάς τα να προσεγγίζουν την ακτή με μικρά tenders.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Δείτε Επίσης

vertis_orama_thessaloniki_koronoios

Football news:

Palace midfielder Townsend: Could have beaten Manchester United with a bigger difference. We had moments
Philippe Coutinho: I am motivated and I want to work hard to make everything work out well on the pitch
Torres on Chelsea: I Thought I could remain a top player, but I was unstable. Although there were enough successes
Neville on the broken penalty against Manchester United: an Absolute disgrace
Vidal moves from Barcelona to Inter for 1 million euros
Liverpool are still Interested in renting Dembele from Barcelona
Lacazette scored his 50th goal for Arsenal. 36 of them - at the Emirates