Croatia

ABOLIRALI SMO ČETNIČKOG VOJVODU! Radoslav je izvršio pokolj u Lovincu, pa postao predsjednik Ravnogorskih četnika

Radio Dunav

Na dana큄nji dan, 14. kolovoza 1991. godine, u selu Lovinac ubijeno je 큄estero mje큄tana.

Srpska paravojska na to je selo izvela minobaca훾ko-pje큄a훾ki napad u kojem je najprije poginuo Milan Sekuli훶. Hrvate koje su zatekli u Lovincu su odveli u nepoznato, a ve훶inu ku훶a zapalili…

Dugo su휃enje, abolicija, pa presuda

Nakon deset dana, tra탑e훶i izgubljenu stoku Mi훶o Ra훾i훶 je prona큄ao u 탑bunju pokraj ceste, dva kilometra od njihovih ku훶a, zavezane, mu훾ene i izmasakrirane odvedene Hrvate: Martina 힋ari훶a, Ivana Ivezi훶a, Juru Sekuli훶a, Stipu Katalini훶a i Marka Pavi훾i훶a.

Na 탐upanijskom sudu u Rijeci 17. listopada 2006. je zapo훾eo tre훶i (drugi ponovljeni) postupak, no nakon prekida koji je trajao dulje od tri godine i odustanka tu탑iteljstva od optu탑be protiv svih optu탑enika osim prvooptu탑enog Radoslava 훻ubrila, 2011. godine sa glavnom raspravom zapo훾elo se iznova.

혻Zakon o oprostu koji je prethodno donesen, abolirao je 훻ubrila za oru탑anu pobunu protiv RH, da bi ga 18. listopada 2011. godine 탐upanijski sud nepravomo훶no osudio na kaznu 15 godina zatvora za ratni zlo훾in (maksimalnu kaznu predvi휃enu za ovakvo nedjelo) u Lovincu.

탐ivi pi큄u훶i knjige o zlo훾inima

U me휃uvremenu, 훻ubrilo se u Republici Srbiji kao vojni umirovljenik jako dobro sna큄ao. Jo큄 20. o탑ujka 1994. godine, Vojislav 힋e큄elj ga je na Romaniji proglasio 훾etni훾kim vojvodom, a postao je i predsjednik Ravnogorske 훾etni훾ke organizacije.

Danas dane krati pi큄u훶i knjige o svojim ratnim uspjesima.

Posljednja knjiga “Ovako je bilo” predstavljena je prije dvije godine, a prethodile su joj knjige “Uspon i pad Krajine” i “Srpska Krajina”.

혻Radio Dunav

CRNI DAN DOMOVINSKOG RATA: Pokolj do pokolja 14. kolovoza – Kraljev훾ani, Bjelovac, Lovinac…

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.

Football news:

Borussia Monchengladbach without nominal strikers will go to the match with Dortmund
Diogo Jota: Liverpool is one of the best clubs in the world. He can't be denied
Hames is already a fan at Everton: he participated in 4 goals out of 5, removed Gibbs and Bilic
Liverpool announced the purchase of Jota from Wolverhampton
Andrea Pirlo: it is Unlikely that Suarez will become a Juventus forward
Suarez and Vidal are not in Barca's bid for the third match in a row
Fernando Torres on Liverpool: It was magical. It seemed like I could fly