Croatia

Bernardić: 'Danas je otkriveno da je premijerova desna ruka umočena u aferu s vjetroelektranama'

"Nevjerojatno je da svjedoci još uvijek nisu pozvani na ispitivanje. To je nešto što sam pitao jučer na sučeljavanju premijera Plenkovića, ali naravno nije dao odgovor kao ni na niz drugih pitanja".

Rijeka: Davor Bernardić u sklopu izborne kampanje predstavio kandidate s liste RESTART koalicije
Rijeka: Davor Bernardić u sklopu izborne kampanje predstavio kandidate s liste RESTART koalicije

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u utorak je u sklopu predizborne kampanje boravio u Osijeku s nositeljima lista Restart koalicije iz slavonskih izbornih jedinica.

Čelnik oporbe obratio se i medijima pričavši o programu i nositeljima lista, a posebno se osvrnuo na današnju naslovnicu tjednika Nacional koji tvrdi da afera Vjetroelektrane seže sve do Tene Mišetić, zamjenice predstojnika Ureda premijera Andreja Plenkovića.

Naime, Nacional posjeduje dokumente koje tumače da je USKOK pokušao zataškati upletenost premijerove desne ruke u aferu zbog koje su HDZ-ova Josipa Rimac i ostali akteri završili u pritvoru. 

"Današnje pisanje nekih medija potvrđuje da afera Vjetroelektrane seže sve do premijerovih vrata, odnosno do ureda kojim rukovodi Tena Mišetić. Nevjerojatno je da svjedoci još uvijek nisu pozvani na ispitivanje. To je nešto što sam pitao jučer na sučeljavanju premijera Plenkovića, ali naravno nije dao odgovor kao ni na niz drugih pitanja. To samo pokazuje da će ovu vladu obilježavati sistemska korupcija bez obzira o kome se radi. Od A do Ž. Pa vi svi znate da je jedan od najupletenijih u tu aferu i ministar Tomislav Ćorić, tvorac HDZ-ovog programa. Dakle, ako vam je pisac izbornog programa umočen u aferu, onda se postavlja pitanje kakav program može biti. Može biti samo aferaški i samo korupcionaški", kazao je Bernardić.

Football news:

Maurizio Sarri: One day, Higuain needs to be pampered, the other-nailed to the wall
Captain Huesca's armbands-a textbook on the history and geography of Spain
Barcelona denied organizing attacks on its players in social networks
Rangnick will combine work of the head coach and technical Director in Milan
Veron-Messi: If you want to come to Estudiantes, the ten is yours!
World champion-1970 Tostao: Only a hybrid of Ronaldo and Messi can be compared to Pele
Diego Simeone: real get more penalties because of VAR, because they attack more