Croatia

Bivši djelatnik SOA-e: “Krticu koja odaje najtajnije podatke nije teško otkriti”

Bivši djelatnik operative SOA-e Ante Letica komentirao je slučaj JANAF, odnosno “probijanje mjera” zbog kojih je predsjedniku uprave JANAF-a dojavljeno da ga se prati i prisluškuje, te je nakon toga bacio mobitel u Savu kako bi prikrio dokaze. Mobitel je ubrzo pronađen pomoću ronioca, te se krenulo sa hapšenjem.

Odgovorio je na pitanje je li sramota činjenica da stalno cure informacije. “Neću reći da je to sramota, ali je velika poteškoća i veliki teret na cijelu obavještajnu zajednicu i cjelokupnom represivnom aparatu, i DORH-u i policiji i sudu. Takve situacije dovode do nepovjerenja u pravni sustav i do nepovjerenja u funkcioniranje pravne države. To se mora pod hitno riješiti. Osobe koje odaju službene tajne moraju biti najstrože sankcionirane”, rekao je u razgovoru za RTL Danas.

Krtice se lako otkriju

“Njih nije teško pronaći. Samo treba dosta rada i malo sreće”, kazao je. Govoreći o slučaju Janaf kazao je da je moguće da je netko iz sustava dojavio Kovačeviću da je pod mjerama, iako je on bio pod nadzorom.

“Recimo kurirom. Osobnim kontaktom u liftu ili nekom prolazu. Mislim da je ovo prevršilo svaku mjeru i da će pronaći tko je to javio”, rekao je.

“Osobe koje odaju službene tajne moraju biti najstrože sankcionirane”

“Neću reći da je to sramota, ali je velika poteškoća i veliki teret na cijelu obavještajnu zajednicu i cjelokupnom represivnom aparatu, i DORH-u i policiji i sudu. Takve situacije dovode do nepovjerenja u pravni sustav i do nepovjerenja u funkcioniranje pravne države. To se mora pod hitno riješiti. Osobe koje odaju službene tajne moraju biti najstrože sankcionirane”, rekao je.

Komentiraj

Football news:

Mitryushkin on the move to Fortuna: Germany is a country of goalkeepers. I can learn a lot here
Scott Micromini: There is no point in beating PSG if you don't play the same way with Leipzig
Alejandro Gomez: Have Ricica was the coronavirus, and he fell into a depression. Now everything is fine with him
Lyon wants to rent Griezmann and is ready to give Barca Depay for free in the event of a deal (Okdiario)
In the attack against Bayern, Nikolic can use the Hoffenheim technique-luring into the pressure and a long pass to the Alaba zone
Bayern - Loko-Utkin's first match as a commentator: insured Yevgeny Mayorov, set up in the corridor, after the return 0:5 joked about beer
Former Spartak goalkeeper Mitryushkin became a player of Fortune