Croatia

Bombe uz granate - Dosta je bilo, Rusija mora Turskoj očitati lekciju i grčevito izboriti Idlib: Ova sirijska provincija sada je centar svijeta i velika poput Rusije jer u njoj se brani i sama Rusija

Poštovani, za nastavak čitanja trebate biti pretplatnik.

Ako već jeste advance.hr pretplatnik, ulogirajte se

Izaberite paket pretplate:

6 mjeseci, 300kn (40€)

12 mjeseci, 500kn (67€)

Dok ruske bombe i turske granate padaju sve bliže jedna drugoj čini se kako diplomacija s jedne i druge strane vodi bitku s vremenom da spriječe katastrofu koja se već nazire na prostoru sirijske provincije Idlib.

Turski predsjednik Erdogan trebao bi večeras telefonski razgovarati s ruskim predsjednikom Putinom. "Rezultat tog telefonskog poziva odredit će naše stajalište prema Idlibu", poručio je tijekom današnjeg dana Erdogan. No, neka stajališta očito već unaprijed zna da neće mijenjati jer je danas također naglasio kako Ankara neće povlačiti svoju vojsku iz Idliba sve dok sirijska vojska ne napusti ovaj prostor. Iz te izjave već možemo zaključiti u kojem pravcu Erdogan očekuje da će ići taj večerašnji razgovor... On nije taj koji misli popuštati. Umjesto toga očekuje od Rusije da zauzda sirijsku vojsku, ne samo to, već da im naredi da se povuku s teritorija kojeg su krvavo oslobađali mjesecima!

Kako Erdoganu uopće pada na pamet da traži takve stvari? Jednostavno je - naučilo ga se...