logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Dečki, za ovo baš trebaju mu..! Naklon do poda, naš ste ponos

Nema tome puno, tek dvije godine, kada je Zbigniew Boniek, nekad jedan od najboljih nogometaša svijeta, najbolje okarakterizirao Hrvate.

- Najveća je mana vama Hrvatima što često gledate protivnika s visoka, pomislite da ste bolji nego što doista jeste, pa to platite gorkim razočaranjem. Ali, kad vas netko podcijeni, možete biti prvaci svijeta. Ne bih bio u koži onom tko vam kaže da ste slabi.

Norveska i Hrvatska u utakmici pulufinala Europskog prvenstva u rukometu | Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Ne bismo ni mi. Bahatost, prepotentnost, pa i omalovažavanje obilo se Norvežanima o glavu. Jer, oprostite na izrazu, morate biti baš budala, pa da kažete da Hrvatska ima najlošije golmane na Euru. Baš budaletina. Ali, hvala im. Ništa Marina, kao i naše dečke, ne može motivirati kao omalovažavanje.

I kad su izašli na zagrijavanje, vidjelo se da je to naša večer. Od prvog Duvnjakovog povika "Ajmooooo", od prve Šegine obrane vidjelo se da ovo je Hrvatska s mudima. Da, jer pamet nije dovoljna. Za ovakav pristup, za ovakvu igru, treba imati muda. A ovi dečki ih imaju. Od prvog do posljednjeg. Jer za ovakvu obranu treba imati muda. Za odigrati ovakva četiri produžetka, treba nešto više od pameti.

Hrvatski rukometaši slave u Grazu pobjedu nad Crnom Gorom
Hrvatski rukometaši slave u Grazu pobjedu nad Crnom Gorom
HRVATSKA - NORVEŠKA 29-28 Hrvatska nakon lude drame i četiri produžetka ušla u finale!

Deset godina. Deset godina čekali smo finale. Na sve načine htjeli su organizatori odvući Norvežane u finale. Promijenili su nam termin utakmice, pa potom i termin treninga, poslali naše igrače u nezagrijanu dvoranu, pa nisu htjeli izdati vozilo stožeru... Nije pomoglo. I, da, samo nas podcjenjujte. Tada smo najsigurniji da nam nitko ne može ništa.

Uostalom, pitajte Engleze. Oni će vam najbolje objasniti zašto u Rusiji nisu ušli u finale. Nešto su bili rekli dva dana prije, pa poslije požalili. I zato dečki, sretno vam u finalu. Da možemo, dali bismo vam naše noge i ruke da zamijene vaše izmorene. Dali bismo vam i naša srca, ali vaša su veća od Mt. Everesta.

Norveska i Hrvatska u utakmici pulufinala Europskog prvenstva u rukometu | Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

I, da, ako ste mislili da turnir može proći bez apaurina i voltarena, gadno ste se zeznuli. Uostalom, rekao vam je Lino.

Dečki, hvala vam za ovu borbu. Hvala vam za ovakav 'fajt'. I sigurni smo da je ovo vaš turnir, da je negdje zapisano da je zlato naše.  Jer za ovo nema ovozemaljskog objašnjenja. Osim da smo najbolji kad nas podcijene. Da nam samo treba malo, samo da netko kaže da ne valjamo i eto nas...

Norveska i Hrvatska u utakmici pulufinala Europskog prvenstva u rukometu
Norveska i Hrvatska u utakmici pulufinala Europskog prvenstva u rukometu
KAKO SU IGRALI Musi se vratilo, a neka itko još nešto kaže protiv Duvnjaka...

I da vam šapnemo nešto: "Dečki, pa vi nemate pojma o rukometu"...

Tema: Rukometni Euro 2020.

Themes
ICO