Croatia

Deset najboljih molitva za spas u ova teška vremena!

“Lijevo od Gospe i malo povi큄e, vidjeli smo An휃ela s plamte훶im ma훾em u lijevoj ruci. Bljeskaju훶i, ispu큄tao je plamenove koji su izgledali kao da 훶e zapaliti svijet. Ali plamenovi su se gasili u doticaju sa sjajem koji je Gospa isijavala iz svoje desne ruke. Pokazuju훶i na Zemlju svojom desnom rukom, An휃eo je vikao sna탑nim glasom: ‘Pokora! Pokora! Pokora!”, dio je sadr탑aja Tre훶e fatimske tajne otkrivene svijetu za vrijeme svetog Oca Ivana Pavla II. Koje sna탑ne rije훾i. Pokora, pokora pokora, vikao je an휃eo gledaju훶i nas Zemljane. Iste one koji danas, sto godina nakon upozorenja Fatime, prolazimo stra큄na trpljenja vjerni훾kog svijeta.

Prvi put u povijesti Crkve nema svetih sakramenata, nema svete mise, iako je upravo to bila snaga i svjetlo u svakoj tami na큄e povijesti. Slo탑it 훶emo se, ova tama je pone큄to druga훾ija od svega dosad upravo zbog toga 큄to se 훾ini kao da je i Crkva pala, pala pod zakonima ovoga svijeta. Imali smo sto godina da obu훾emo svoje pokorni훾ke haljine, da obratimo srce svijeta, da prestanemo vrije휃ati Gospodina, da povjerujemo u milosr휃e. Jesmo li? Svatko u svom srcu nosi odgovor na to pitanje, no svakako, nikada nije kasno da slomite svoja koljena pred Bogom i mo탑da su upravo ovi trenuci koje 탑ivimo one misti훾ne trublje posljednjeg vremena koje vi훾u svakomu od nas: Obrati se i vjeruj evan휃elju! Ne odga휃aj. U훾ini to sada. Donosimo vam molitve koje bismo svi mi, Crkva, trebali svakodnevno moliti u ovim vremenima. Svaka od ovih molitvi je posebna jer je dana svijetu kao ma훾 kojim mo탑emo sasje훶i svako zlo. Svaka od ovih molitvi je milost koja vodi spasenju 훾ovje훾anstva.

Sveta Krunica

Gospa u Fatimi je sestri Luciji, fatimskoj vidjelici, rekla da je sveta krunica jedno od dva posljednja oru탑ja koja 훶e se dati svijetu za pobjedu nad Sotonom. “Bla탑ena djevica Marija je krunici podarila takvo djelovanje da ne postoji nijedan materijalni, duhovni, nacionalni ili me휃unarodni problem koji se putem nje i na큄e 탑rtve ne bi mogao rije큄iti”, dodala je Gospa sestri Luciji, a u brojnim objavama diljem svijeta posljednjih je godina pozivala ljude da svakodnevno mole svetu krunicu.혻Na탑alost, iako su svi sveci molili svetu krunicu, iako je toliko poziva na svakodnevnu molitvu krunice, iako Crkva i njezini poglavari kroz povijest sustavno pozivaju na ovu molitvu jer s tom molitvom nema zla koje ne mo탑emo pobijediti, malo je onih koji su se odazvali. Razlozi su naj훾e큄훶e: ne da mi se, naporno je, dosadno je, nema to smisla itd.

No, upravo su to prisilne misli koje Sotona stavlja u umove mnogih vjernika, sve samo kako ne bi molili. Jer, kad bi svi vjernici svijeta svaki dan molili svetu krunicu, zlo vi큄e ne bi moglo 탑ivjeti me휃u nama, stoga se jako trudi oko toga da tu molitvu sprije훾i. Zbog toga, odlu훾ite se, uzmite krunice u ruke, unesite ih u svoje obitelji i uvjerite se u snagu ove 훾udesne molitve. Krunicu kakvu mi danas molimo ustanovio je sveti Dominik, utemeljitelj Reda dominikanaca, koji je rekao: “Jednog 훶e dana Gospa preko Svete Krunice i 큄kapulara spasiti svijet”.

Drugo od dva posljednja oru탑ja protiv Sotone koje je 훾ovje훾anstvo od Gospodina dobilo na dar osobna je i obiteljska posveta Bezgre큄nom Srcu Marijinom. Tu pobo탑nost danu u Fatimi, a koja se sastoji od toga da vjernik pet prvih subota u mjesecu ode na ispovijed i primi sakrament euharistije na nakanu svih onih koji vrije휃aju srce Marijino i Isusovo, znakovito, ali trenutno ne mo탑emo obaviti, ali mo탑emo svakodnevno sebe i svoje obitelji stavljati u Marijino srce pomo훶u posvetne molitve. Ovo je iznimno sna탑na molitva i vjerujte da je Marijino srce jedino uto훾i큄te gre큄nicima u ovim vremenima. 훻inite ovo svaki dan:

Presveta Djevice Marijo, Majko i Kraljice moja, tvojem Bezgre큄nome Srcu posve훶ujem i predajem cijelo svoje bi훶e: svoje misli, rije훾i i djela; svoj duh, du큄u i tijelo.혻Raspola탑i sa mnom i sa svime 큄to mi pripada, sada i u vje훾nosti, na hvalu i slavu Presvetoga Trojstva, za posve훶enje Crkve i spasenje svega svijeta.혻Bezgre큄na moja Majko, pomozi mi 탑ivjeti dostojno mojega krsnoga posve훶enja da neopozivo pripadam svojemu Otkupitelju.혻Daj da poput Tebe slu큄am poticaje Duha Svetoga!혻Neka se u meni i po meni uvijek i u svemu ispunja volja Bo탑ja! Amen. Slatko Srce Marijino, budi moje spasenje!

U sredi큄tu objave

Ne radi se o jednoj pobo탑nosti me휃u mnogima, nego je pobo탑nost Krvi Kristovoj uzdignuta u Crkvi na posebno mjesto i nalazi se u sredi큄tu objave. Brojni su crkveni dokumenti koji to potvr휃uju.

U biblijskoj objavi, bilo na stupnju starozavjetnoga pralika, bilo na stupnju ispunjenja i usavr큄enja u Novome zavjetu, krv je prisno povezana sa 탑ivotom i po antitezi sa smr훶u, s izlaskom zalazom-prelaskom, sa sve훶eni큄tvom i bogoslu탑nim 탑rtvama, s Otkupljenjem i Savezom. Starozavjetni pralikovi vezani uz krv i njezinu spasenjsku vrijednost ispunili su se na savr큄en na훾in u Kristu, osobito u njegovu vazmu smrti i uskrsnu훶a. Zbog toga je otajstvo Kristove Krvi u sredi큄tu vjere i spasenja.

Krv Kristova slama svako zlo, svako prokletstvo, svaku bolest i sve 큄to nas 훾ini robovima grijeha, slama se po Krvi Isusovoj za oslobo휃enje u Kristu Isusu. Stoga je ova pobo탑nost, primanje Tijela i Krvi Kristove, kao i molitve Krvi Kristovoj najmo훶nije oru탑je koje smo pozvani koristiti ovdje na zemlji.

Molite ovo svakodnevno:

U Ime Isusovo neka me Predragocjena Krv Kristova obrati u srcu u iskrenoj, dubokoj vjeri, ljubavi i pouzdanju u tebe, Gospodine. Predragocjenom Krvlju svojom, Gospodine Isuse Kriste, molim Te, operi me od glave do pete, iznutra i izvana. Neka Predragocjena Tvoja Krv pote훾e mojim venama, mojim organima, cijelim mojim tijelom, umom, du큄om, duhom.

Neka me Tvoja pre훾ista Krv, Isuse Kriste, iscijeli od svake bolesti tijela, uma, du큄e i duha. Odstrani iz mene i od mene svaku negativnost i sve 큄to nije od tebe, Isuse! Gospodine Isuse Kriste, napravi 큄tit oko mene, od svoje Predragocjene otkupiteljske Krvi i svih onih za koje te molim. (Mo탑e큄 navesti imena osoba za koje moli큄).

Isuse, Krvlju svojom operi i zape훾ati zrak koji di큄em, hranu koju jedem, vodu koju pijem, putove koje hodim, prostore u kojima boravim, stvari koje doti훾em, ljude s kojima kontaktiram.혻Zape훾ati u svojoj svetoj Krvi mene (ime i prezime osobe za koju molim), moj lik gdje god se nalazili i sve 큄to je u vezi mene i onih za koje te molim.혻Krvi Kristova, operi me/nas; Krvi Kristova, za큄titi me/nas; Krvi Kristova, pobjednice zlih duhova, spasi me/nas i za큄titi me/nas; Krvi Kristova, iscijeli me/nas.혻U Ime Isusovo, zapovijedam neka me sad ovoga 훾asa napusti svaka bolest tijela, uma, du큄e i duha i izi휃e iz mene van. Krvi Kristova, u ime Isusovo blagoslovi me u ovom danu.혻U ime Boga Oca, Boga Sina i Boga Duha Svetoga. Amen. Hvala Ti, Isuse, Slava Ti, Isuse.

Slamka spasa

Isus govori svetoj Faustini Kowalskoj: K훶eri moja, govori cijelome svijetu o mojem neiscrpnome milosr휃u. Neka se nitko ne boji pristupiti k meni, makar njegovi grijesi bili najopakiji.혻Du큄e koje 큄ire 큄tovanje mojega milosr휃a 큄titit 훶u cijeloga 탑ivota kao 큄to majka 큄titi svoje dijete, a na smrtnome 훾asu bit 훶u im spasitelj, a ne sudac. U tome zadnjem 훾asu du큄a nema druge za큄tite osim mojega milosr휃a. Sretne li du큄e koja je ve훶 za 탑ivota bila uronjena u moje milosr휃e jer je ne훶e sti훶i pravda!

Prije nego do휃em kao pravedni sudac, otvorit 훶u 큄irom vrata svojega milosr휃a. Tko pak ne 탑eli pro훶i kroz vrata milosr휃a, morat 훶e pro훶i kroz vrata pravde. Du큄e koje mole krunicu Bo탑anskoga Milosr휃a bit 훶e u svojem 탑ivotu uklju훾ene u moje milosr휃e, napose u smrtnome 훾asu.

훻ovje훾anstvo ne훶e na훶i mira tako dugo dok se s posvema큄njim pouzdanjem ne obrati na moje milosr휃e. Ka탑i bolesnome 훾ovje훾anstvu da se mora ute훶i mojemu milosrdnomu srcu i ja 훶u ga obdariti mirom.

Na Isusove rije훾i ne treba ni큄ta dodati jer je sasvim jasno kolika je snaga ove molitve koju nam sam Krist daje kao posljednju slamku spasa – nama 훾ovje훾anstvu!

Krunica se moli na Gospinu krunicu.혻Na prva tri zrnca, molimo O훾e na큄, Zdravo Marijo, Vjerovanje.

Na velika zrnca: Vje훾ni O훾e, prikazujem ti tijelo i krv, du큄u i bo탑anstvo preljubljenoga Sina tvojega, Gospodina na큄ega Isusa Krista, kao zadovolj큄tinu za grijehe na큄e i cijeloga svijeta.

Na mala zrnca: Po njegovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelomu svijetu.

Zavr큄etak Krunice: Sveti Bo탑e, sveti jaki Bo탑e, sveti besmrtni Bo탑e, smiluj se nama i cijelomu svijetu!

Zaklju훾na molitva: O Krvi i Vodo 큄to potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosr휃a za nas, uzdam se u tebe!혻Marijo, Majko milosr휃a, moli za nas!혻Isuse, uzdam se u tebe! (triput) Smiluj se nama i cijelomu svijetu, Gospodine!

Va탑na molitva혻

Jednom prilikom papa Franjo, blagoslivljaju훶i kip svetog Mihaela u Vatikanu, njegovoj je za큄titi posvetio Vatikan, odnosno vrh Petrove crkve. Tom se prilikom papa Franjo obratio prisutnima uz va탑nu napomenu da “sv. Mihael brani Bo탑ji narod od njegova najve훶eg neprijatelja, 휃avla”.

“훻ak i ako 휃avao poku큄a uni큄titi arkan휃ela, a time i 훾ovje훾anstvo, pobje휃uje sveti Mihael, jer Bog u njemu djeluje i on je ja훾i” rekao je tada Sveti Otac!

Zbog va탑nosti ovog mo훶nog za큄titnika 훾ovje훾anstva u borbi protiv najve훶ih zala, molitve sv. Mihaelu smatraju se vrlo sna탑nim oru탑jem protiv njih, posebice zbog toga 큄to je ova molitva nastala kao izvanredna intervencija Bo탑ja.

U prosincu 1884.,u Vatikanu, u privatnoj kapelici Pape Leona XIII., dogodilo se ne큄to misti훾no. Nakon 큄to je papa Leon XIII. zavr큄io misu, ostao je u kapelici, da prisustvuje jo큄 jednoj misi, 큄to je 훾esto 훾inio. Na kraju te svete mise okupljeni su opazili kako je papa najednom podigao glavu i nepomi훾no gledao prema oltaru, iznad tabernakula.

Lice Leona XIII, problijedjelo je od straha. Papa je ustao i intenzivno uzbu휃en, po탑urio prema svojoj radnoj sobi. Jedan od njegovih suradnika posve se uznemirio i upitao ga: “Sveti O훾e, izgledate mi vrlo umorno. Treba li vam ne큄to?” Leon XIII. mu je odgovorio: “Ne trebam ni큄ta”

I Papa je u큄ao u svoju radnu sobu, zatvorio se te nakon pola sata pozvao tajnika Kongregacije za obrede, pru탑io mu list papira te mu rekao da odmah napisani tekst otisne i po큄alje svim biskupima 큄irom svijeta. Na tom papiru bija큄e molitva svetom Mihaelu arkan휃elu, koju je Papa osobno sastavio i zahtijevao da je svi sve훶enici sa svojim vjernicima mole nakon svake mise na podno탑ju oltara.

Leon XIII. povjerio je kasnije jednom od svojih tajnika, mons. Rinaldu Angeliju, kako je za vrijeme mise imao viziju te vidio oblak s mno큄tvom demona, vrlo razdra탑enih, nad Vje훾nim Gradom. Odatle njegova odluka da se zove u pomo훶 sveti Mihael arkan휃eo i sva vojska nebeskih duhova za obranu Crkve protiv Sotone i njegove paklene vojske.

Molitva zapisana na tom papiru bila je ova: Sv. Mihaele arkan휃ele, brani nas u boju, budi nam u pomo훶i protiv zlo훶e i zasjeda 휃avla. Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo, a i ti, poglavico Vojske Nebeske, Sotonu i druge pakosne duhove, koji svijetom obilaze na propast du큄a, Bo탑anskom krepo큄훶u i pakao protjeraj i strovali. Kroz bezgre큄nu Djevicu Mariju. Kroz Njezino bezgre큄no za훾e훶e. Amen. O훾e na큄.

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.

Football news:

I almost got kicked out of the Institute of physical education for Pasternak's poems, I slept on the floor at Dmitrieva's, I filmed the USSR-USA final. Tells Yuri Rost
Chelsea offers to introduce 9 substitutions in the Premier League
FIFA on punishing players for gestures in memory of George Floyd: it is Necessary to use common sense and take into account the context
Alba about Messi: His enthusiasm after his return is infectious for Barca
Brown on Sancho: Manchester United need a combination of talent and excitement. So it was with Ronaldo
Schalke did not buy Todibo from Barca for 25 million euros
Jurgen Klopp: Liverpool are still not Champions. We need to work hard