Croatia

Dinamovi su dresovi najskuplji, Barca zarađuje na kockicama...

Novi dresovi klubova uvijek se iščekuju gotovo poput pojačanja. Inozemni klubovi s novim dresovima u javnost izađu i prije kraja aktualne sezone, dok hrvatski klubovi to čine nekoliko dana prije početka ligaškog natjecanja.

Jasno, dresovi hrvatskih klubova znatno su jeftiniji od uglednih nogometnih divova. U Hrvatskoj su najskuplji Dinamovi dresovi, a u stopu ih prate Hajdukovi, koji su neznatno jeftiniji. Dresovi Rijeke za odrasle nešto su jeftiniji od konkurencije, ali dječji im imaju malu razliku u odnosu na one za odrasle.

Europski klubovi uvijek teže nekim inovacijama, a ove sezone najviše u oči bode dres Barcelone s kockicama. Košta vrtoglavih 1050 kuna, a oko njega su se koplja lomila i u hrvatskoj javnosti. 

- HNS bi morao intervenirati i upozoriti Barcelonu. Ako odbiju, treba ići na sud! Savez bi to morao međunarodno zaštititi kao svoj brend - rekao nam je hrvatski dizajner Boris Ljubičić.

Po cijeni Barceloni pariraju samo dva europska kluba, Manchester United i City. Iako je United već godinama u padu, ima ogromnu navijačku bazu u svijetu, pa može držati cijenu. Prošle godine prodali su 3,25 milijuna dresova i uvjerljivo drže prvo mjesto. Real Madrid je prodao 3,12 milijuna dresova, a top 3 zatvara Bayern, koji je prodao 2,57 milijuna dresova.

Bitno je i prezime na dresu. Primjerice, Juventusov domaći dres košta 680 kuna, a dres Cristiana Ronalda košta 1100 kuna. Juventus je u prva 24 sata od potpisa Ronalda prodao njegovih dresova u vrijednosti 53 milijuna eura.

Portugalca su doveli iz Reala za 100 milijuna eura, pa izračunajte sami je li im se isplatilo. Dresovi Bayerna i PSG-a koštaju 740 kuna, a donji razred cijena zatvara Arsenal, čiji su gostujući dresovi skuplji od domaćih.

Football news:

Farfan's goal could not be counted: before that, the referee called from the goal, and CHorluka just took the ball and ran forward with it
Son has scored 10+ goals for Tottenham in the Premier League four seasons in a row
Milan are Interested in the striker of Lille Osimana
Dembele does not want to move to Manchester United. He believes that he will succeed in Barca
Ferdinand on Liverpool's decline: it's a celebration. If there are no Champions League games ahead, you just relax
Chelsea are preparing their first offer for Havertz – 70 million euros plus bonuses
Conte wants to see Kante, Vidal and Emerson at Inter