Croatia

Dobio mjesec dana pritvora: Rekao da se ne sjeća ubojstva

Ivica H. (70) osumnjičen za ubojstvo godinu dana starije sestre Milke u subotu ujutro je s kaznenom prijavom doveden pred županijskog državnog odvjetnika, a potom i suca istrage Županijskog suda u Karlovcu. Sedmadesetogodišnjak, vezan lisicama i s vidljivom ozljedom prsta lijeve ruke na sud je doveden u pratnji policije. Tijekom privođenja nije pokazivao nikakve emocije.

POGLEDAJTE SNIMKU PRIVOĐENJA:

Sumnjiče ga da je u četvrtak oko 20 sati u mjestu Smoljanac u Općini Plitvička jezera u obiteljskoj kući na smrt izbo svoju sestru. Ubojstvu je navodno prethodila svađa, nakon čega je Ivica nožem nasrnuo na sestru. Ona je uspjela od njega pobjeći, no kod automobila parkiranog u dvorištu je preminula od zadobivenih ozljeda.

- Postoji osnovana sumnja da je 70-godišnjak u večernjim satima 21. svibnja 2020. u obiteljskoj kući u mjestu Smoljanac, nakon svađe nožem usmrtio 71-godišnju hrvatsku državljanku, članicu obitelji. Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke te da će ponoviti kazneno djelo - kažu u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu nakon ispitivanja osumnjičenika. Istražna sutkinja Sanda Janković prihvatila je prijedlog i osumnjičeniku odredila jednomjesečni istražni zatvor, čemu se osumnjičenik nije protivio. Na ispitivanju kod županijskog državnog odvjetnika je rekao da se ne sjeća događaja.

PLITVICE: UBOJSTVO ZBOG IMOVINE? 'Nasrnuo je nožem na nju, ona je pobjegla, ali ju je dostigao...'

- Osumnjičeniku sam odredila jednosmjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na dvoje svjedoka koja imaju potrebna saznanja u ovom predmetu, a kako se radi o maloj zajednici na njih bi mogao utjecati, te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela ili sličnog, obzirom da se radi o teškom djelu krvnog delikata sa smrtnom posljedicom, a postupci osumnjičenika ukazuju na brutalnost kada je u alkoholiziranom stanju, u kakvom je bio u vrijeme počinjenja – kazala je Sanda Janković, istražna sutkinja Županijskog suda u Karlovcu.

Football news:

President Sassuolo: Many clubs want God, but we intend to keep him
Gareth bale: I Don't understand why many people are concerned that I play Golf. This perception was created by the media
Kuyt will change his Lawyer in Feyenoord in the summer of 2021
AZ asked UEFA to cancel the KNVB's decision to allocate places in the Champions League from the Netherlands
Bacary Sagna: Arsenal underestimated yourself. We lost in crucial games, perhaps because of the pressure on ourselves
Scotland's Livingston is holding a vote on Twitter about extending the goalkeeper's contract
Ibrahimovic escaped serious injury. The Achilles tendon is not damaged