Croatia

DON STOJIĆ O PROKLETSTVU NAŠEG NARODA: Nigdje to nisam vidio, samo kod nas, sramim se!

facebook

To je toliko odvratno...

“Poba훾aj je glavno prokletstvo hrvatskog naroda.혻Ne zanima me 큄to na큄e udruge o tome govore i 큄to zakon tvrdi, on je pokvaren, kriv, lo큄, treba ga promijeniti”, rekao je na 혻duhovnoj obnovi u Mravincima don혻Damir Stoji훶, koji je progovoriv큄i o nekim temama ponovno zaintrigirao vjerni훾ki puk.

Drugo prokletstvo na큄eg naroda, tvrdi Stoji훶, je psovanje Boga koje je toliko stra큄no da kako ka탑e to nigdje nikada nije vidio, osim kod nas.

“To je toliko odvratno, ne mogu vjerovati. Nigdje to nisam vidio. Sramim se. Kad sam ’93. iz Kanade do큄ao u Hrvatsku zatekao sam se na Bregani u pet sati ujutro i htio poljubiti carinika od radosti, a on je nekom svom kolegi u tom trenutku tako so훾no opsovao Boga. Nema blagoslova u hrvatskom narodu dok psujemo Boga. Ne psuje samo narod. Ima i na큄ih sve훶enika koji ne vjeruju u Boga i u ono 큄to govore na misama. Oni 탑ive u te큄kom grijehu. Mo탑emo mi upirati u Amerikance, ali svaki njihov politi훾ar zavr큄i svoj govor tako da ka탑e: Bog blagoslovio Ameriku (God bless America). Kad 훶ete kod nas vidjeti i 훾uti nekog na큄eg politi훾ara da se narodu obrati s: Bog blagoslovio Hrvatsku?, kazao je Stoji훶 pred stotinama vjernika te pozvao ljude da ne vjeruju medijima.

“Mo탑da 훶e se netko naljutiti, ali nemojte 훾itati medije. Nemojte! 훻ak ne vjerujem vi큄e ni vremenskoj prognozi. Vjerujem sportskim rezultatima. Na탑alost, to je tako. Na큄 narod izmi큄lja. Ho훶u re훶i da ne trujete svoje srce otrovom, kojekakvim serijama, pornografijom i raznom glazbom”.

Tako휃er, upozorio je na praznovjerje hrvatskog naroda koje je uzelo maha te objasnio da i Luciher mo탑e u훾initi neka takozvana 훾uda i ozdravljenja.

“훻itao sam negdje da Hrvati tro큄e milijarde kuna svake godine na praznovjere. Kad gurui iz Maroka do휃u na zagreba훾ki Velesajam, redovi su ogromni. Dakle, imamo problem. Nemojte se iznenaditi, Sotona, Lucifer, mo탑e nekoga ozdraviti, ispraviti ne훾iju ki훾mu, dogodi se da tumor nestane.혻On to mo탑e. Droga, alkohol, kocka, kladionice, masturbacija, kontracepcija, predbra훾ni odnosi, sve je to uzelo maha. Homoseksualni 훾in… To nije dostojanstveno 훾ovjeka”, rekao je Stoji훶, a prenosi Slobodna Dalmacija.

No, don Stoji훶 iznio je i svoje osobno svjedo훾anstvo o Bo탑joj blizini. Naime, priznao je da je u zadnje vrijeme jako strahovao, mislio je da 훶e mu se ne큄to lo큄e dogoditi pa je na poziv prijatelja oti큄ao na molitvu oslobo휃enja gdje je u konkretnoj situaciji svog djetinjstva vidio Isusa i njegovu za큄titu.

“On je puno bli탑i nego 큄to vi mislite. 탐iv je i prisutan me휃u nama. Te큄ko mi je ovo priznati, ali u zadnje vrijeme sam imao strahove kao da 훶e mi se ne큄to dogoditi. Jedan moj biv큄i student, sad je o탑enjen i ima troje djece, odveo me na molitvu oslobo휃enja. Nije bitno gdje ni kod koga. Osoba koja je molila imala je dar spoznaje i u trenutku je dobio sliku i rekao: Damire, vidim te kao dje훾aka kako stoji큄 uko훾en u strahu na nekoj cesti, a iza tebe je neko grmlje.Odmah mi je do큄la slika kako sam se kao dje훾ak igrao blizu ceste i odjednom 훾uo ko훾enje gledaju훶i auto kako ide prema meni. Stalo je pet centimetra od mene. Nakon toga sam tr훾ao ku훶i, zaklju훾ao se u WC, nisam znao iza훶i, pa su kasnije provalili da me izvuku.Sad je i meni do큄la slika, vidio sam sebe, 큄to sam nosio. Sedmi mjesec ’78. u Hercegovini ispred moje ku훶e, selo Dragini훶i blizu Me휃ugorja.혻Vidim kako stojim kao dje훾ak i kako Isus u bijeloj haljini stoji, nagrnuo je preko mene i auto je naslonjen na njega.혻Ja sam to vidio” – posvjedo훾io je Stoji훶.

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.

Football news:

Avangard congratulated Zenit with the title: it's Time to match and take the Gagarin Cup
Coach of Orenburg Pro 0:1 with Rubin: Morally devastated, could have drawn
Kike Setien: Griezmann played a great match, understood Messi well, scored a great goal. We changed something
Barca President on the Real Madrid match: VAR always favours one team. I have an unpleasant feeling
Faty scored the 9,000 th goal in the history of Barcelona
Griezmann scored in La Liga for the first time since February with a pass from Messi
Suarez came out on the 3rd place in the list of the best Barca Goalscorers in history