logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Festival Ljetna klasika ogroman je produkcijski poduhvat

Nakon trijumfalnog prošloljetnog uspjeha, drugi festival Ljetna klasika (Summer Clasics) Opere HNK Ivana pl. Zajca vraća se u pulski antički amfiteatar uz tri iznimne izvedbe.

Na konferenciji za novinare na kojoj je najavljeno ovogodišnje izdanje, intendant i redatelj Marin Blažević istaknuo je nekoliko specifičnosti izvedbi u Puli. Na prvom je mjestu naglasio kako se upravo arhitektura Arene koristi kao scenografija predstava, te kako će za izvedbu ‘Carmen’, režirane isključivo za Arenu, prvi put biti zamijenjeni uobičajeni prostori pozornice i gledališta. Predstava će se izvoditi na kamenim tribinama na kojima će istodobno biti i dio publike. Tako će 200-tinjak gledatelja biti integrirano u predstavu, odnosno postati njenim dijelom što garantira jedinstven doživljaj.

“Ovaj je festival veliki umjetnički izazov, ali i ogroman produkcijski poduhvat. Stotinjak djelatnika riječkog ‘Zajca’ svakoga će dana putovati iz Rijeke u Pulu, a neki će tamo i boraviti. No, vjerujemo da će svi napori i ove, kao i prošle godine, uroditi velikom posjećenošću odnosno s više od šest tisuća gledatelja“, rekao je Blažević.

Verdijeva ‘Aida’, s Kristinom Kolar u naslovnoj ulozi, bit će izvedena 25. srpnja pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa. Glasovita Beethovenova ‘Deveta simfonija’ na programu je 27. srpnja, pod dirigentskim vodstvom Yordana Kamdzhalova, dok će Bizetova ‘Carmen’, u kojoj će naslovnu ulogu tumačiti Ivana Srbljan, biti premijerno izvedena 1. kolovoza.

“Iako sam doista puno puta pjevala Aidu, ona u meni i dalje raste i razvija se, uvijek ponovno pronalazim nove osjećaje, nove nijanse ovog lika. Prošloga je ljeta publika u Areni sjajno reagirala, a nadam se da ćemo taj uspjeh ponoviti i ove godine jer nama umjetnicima ipak je najvažnija reakcija publike“, kazala je Kolar.

“U Puli ćemo Ivana i ja imati priliku pokazati što smo postigli tijekom proteklih deset godina, od kada smo kao studenti prvi put zajedno nastupili kao Carmen i Don Jose“, otkrio je tenor Aljaž Farasin.

Komentiraj

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO