Croatia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Golmana Waalwijka morali su oživljavati: 'Sad je pri svijesti'

STRAVIČNE SCENE

Golmana Waalwijka morali su oživljavati: 'Sad je pri svijesti'

2

Foto: Profimedia

Prve informacije iz Nizozemske govorile su da je golman Waalwijka u kritičnom stanju te da mu se liječnici bore za život, no čini se da je njegovo stanje sada stabilizirano

Tribine su zanijemile, a nogometaši briznuli u plač nakon što je golman Waalwijka Etienne Vaessen (28) ostao nepomično ležati poslije jednog sudara s napadačem Ajaxa Brianom Brobbeyjem u 84. minuti utakmice koja je prekinuta uslijed nemilih scena.

Liječnici su morali defibrilatorom oživljavati nesretnog Nizozemca dok su ga nogometaši obje momčadi okružili kako bi spriječili nepotrebnu medijsku senzaciju. Mučne scene podsjetile su na Euro 2020. i nesretni slučaj Christiana Eriksena čija je priča ipak dobila pozitivan nastavak, a nadajmo se da će takav slučaj biti i s Vaessenom.

RKC Waalwijk v Ajax - Dutch Eredivisie, Mandemakers Stadion, Waalwijk, Netherlands - 30 Sep 2023

Foto: Profimedia

Prve informacije iz Nizozemske govorile su da je golman Waalwijka u kritičnom stanju te da mu se liječnici bore za život, no čini se da je njegovo stanje sada stabilizirano.

"Šokirani smo događajem na travnjaku s našim golmanom Etienneom Vaessenom. Možemo objaviti da je on nakon opsežnog liječničkog pregleda pri svijesti te da je prevezen u bolnicu na daljnji pregled.

Želimo mu puno snage i nadamo se da će uskoro biti ponovno s nama", stoji u objavi nizozemskog prvoligaša.

Beste RKC'ers,

Wij zijn enorm geschrokken door het incident op het veld met onze keeper Etienne Vaessen. We kunnen mededelen dat hij, na uitgebreid medisch onderzoek, bij kennis is en voor nader onderzoek naar het ziekenhuis is vervoerd.

Wij wensen Etienne heel veel kracht en… pic.twitter.com/P5F3MNW4ZF

— RKC Waalwijk (@RKCWAALWIJK) September 30, 2023

Snimku mučnog događaja pogledajte OVDJE

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku