Croatia

Hrvatska umjetnica radila je sa svjetskim zvijezdama: 'Naomi je predivna, zajedno smo i zaplesale'

Jedna od najpoznatijih hrvatskih make up umjetnica Tina Jesenković proteklog je tjedna završila rad na filmu "Infinite Storm", koji se snimao u Sloveniji. Glavnu ulogu u ovom hollywoodskom projektu igra Naomi Watts.

- Iza mene je već preko 20 godina rada na domaćim i stranim produkcijama. Mi smo mala zemlja, tako da se u filmskom poslu svi više manje poznajemo. Tako me i produkcijska kuća s kojom surađujem već niz godina pozvala i na ovaj projekt. Snimanje je bilo izazovno. Svaki dan smo se vozili ski-dooima, sedežnicama i još hodali da bi stigli na set. Ali lokacije su bile predivne, kazala nam je Tina, i dodala da je sve drukčije na setu tijekom pandemije koronavirusa.

- Svi smo na distanci, koliko možemo biti,  nosimo maske, mjerimo temperaturu dva puta dnevno, testiramo se tri puta tjedno. Imamo posebnu covid ekipu koja se samo brine za dezinfekciju i pravilno ponašanje za vrijeme covida. Nije lako, ali svi smo se prilagodili i tako funkcioniramo da bi odradili posao. Čudno je ne vidjeti lica ljudi s kojima provodišpuno vremena...Ali dobrih vibracija nije nestalo, veli Jesenković. Naomi Watts je prije nekoliko godina snimala u Hrvatskoj film "Diana" o pokojnoj princezi. Na filmu je radila Tina, no tada je nije šminkala, za razliku od ovog filma.

- Naomi je odliča glumica, ali i predivna osoba. Kada s nekim radiš dugo u tako bliskom kontaktu, upoznaš i onu drugu stranu, ljudsku. A ona baš ima ljudskost. Duhovita je i vesela. Ponekad smo i zaplesale u make up kamionu. Naručila je jedan dan za čitavu ekipu Burger truck i pivo da nas počasti i zahvali se. To je lijepa gesta, ističe Tina iza koje je puno projekata, a kako kaže, s nekim domaćim glumcima je i odrasla u filmskom smislu. Premda se sve više koriste kompjutorske animacije, Tina kaže kako se ne boji da će ostati bez posla.

- Zahtjevnost našeg posla ovisi o scenariju i vrsti filma. Na ovom projektu smo imali jako puno sfx make up-a koji je zahtjevan, ali meni najdraži.  Vizualni efekti ili VFX sve se više koriste na filmu, ali zasad nisu preuzeli naš dio posla. Nadam se da i neće još neko vrijeme. Međutim, odlično kad surađujemo, pa nam u nekim situacijama mogu pomoći u post produkciji, rekla je Tina Jesenković i najavila nove projekte.

- Ove godine, nakon godine tišine zbog pandemije, počelo se jako puno snimati. U najavi je za sada osam produkcija koje bi snimale ovog proljeća. Evo, ja sam upravo stigla iz Slovenije i trčim u Split na njemačku seriju "Der Kroatien Krimi", nakon toga na jednu britansku seriju, a zatim još jedan film....Uff, ludnica! Ali neka se snima i neka radimo, zaključila je Jesenković.

aleksandra grdić
aleksandra grdić
SAMOZATAJNA MANEKENKA Aleks Grdić živi miran život, susjedi tvrde: Pogodile su je obiteljske tragedije, rijetko je viđamo
UMIROVLJENI TEHNIČAR RASVJETE Traži intervju s Oprom! Meghanin otac osobno dostavio pismo kraljici intervjua
RAT BIVŠEG PARA Hana zaprijetila Goranu nakon objave, a on se nije suzdržao: 'Sram te bilo. Tko ti još uvijek plaća stan?'

Football news:

Courtois on 2:1 with Barca: Real showed that they can fight
Messi has not scored against Real Madrid since May 2018
Zinedine Zidane: Real Madrid beat Barca deservedly. You can't blame everything on the judge
Ronald Koeman: The referee should have taken a clear penalty. But Barca will have to accept it again
Sergi Roberto on Braithwaite's fall: I was surprised that the referee immediately said that nothing had happened. He did not address VAR
Ex-referee Iturralde Gonzalez believes there was a penalty on Braithwaite. Andujar Oliver thinks not
Casemiro got 2 yellow cards in a minute and will miss Real Madrid's game with Getafe