Croatia

Jedno od najvećih sportskih natjecanja ove godine bez gledatelja?

"Sve je zamislivo, pa i održavanje 'Toura' bez gledatelja. Za razliku od ostalih natjecanja, 'Tour' se u svom ekonomskom modelu ne oslanja na prodaju ulaznica jer je dolazak navijača uz trasu utrke besplatan"

Tour de France
Tour de France
Foto: Reuters/PIXSELL

Pogledajte galeriju 1/5

Francuska ministrica sporta Roxana Maracieneanu u razgovoru je za radio France Bleu izjavila kako smatra da bi se ovogodišnje izdanje najvećeg svakogodišnjeg sportskog događaja na svijetu, biciklističke utrke "Tour de France" moglo održati bez gledatelja uz ceste.

Giorgio Gori
Giorgio Gori
Biološka bomba Tako je stigao i u Hrvatsku: Te večeri smo virusom zarazili 40 tisuća ljudi!

"Sve je zamislivo, pa i održavanje 'Toura' bez gledatelja. Za razliku od ostalih natjecanja, 'Tour' se u svom ekonomskom modelu ne oslanja na prodaju ulaznica jer je dolazak navijača uz trasu utrke besplatan. Smatram kako je sada čitav odgovorni svijet u svojim kućama te bi stoga želio gledati neku televizijsku emisiju uživo, pa održavanje 'Toura' bez gledatelja ne bi bilo tako veliki gubitak jer bismo ga svi pratili putem maih ekrana", izjavila je ministrica Maracineanu.

Francuska vlada u razgovorima je s tvrtkom ASO, koja organizira "Tour" o mogućnosti održavanja utrke nakon što su zbog pandemije koronavirusa već odgođeni najveći sportski događaji koji su se trebali održati u 2020., Olimpijske igre u Tokiju te nogometni EURO.

Arijan Ademi
Arijan Ademi
SRAMOTNO I NEODGOVORNO Dinamovci milijunaši bez morala! Kapetan zarađuje pet mil. kn i ne pristaje na smanjenje plaće

Ovogodišnji "Tour" bi trebao početi 27. lipnja u Nici, a završiti 19. srpnja u Parizu. Od pokretanja utrke 1903. godine održano je 106 izdanja, a prekidali su ju samo svjetski ratovi.

Ranije ovoga mjeseca odgođena je prva velika trotjedna utrka u biciklističkom kalendaru, "Giro d'talia" koja se trebala voziti od 9. do 31. svibnja te još  nije određen novi termin za njeno održavanje.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.