Croatia

Jesu li igrači Barcelone upravo zabili bolan autogol? Na potezu je predsjednik kluba

Prema španskom zakonu klubovi u slučaju pandemije ili sličnih situacija mogu igračima smanjiti plaću za čak 70 posto

Barcelona
Barcelona
Foto: Reuters/Pixsell

Pogledajte galeriju 1/3

Dok jedan dio kubova diljem Europe zbog pandemije koronavirusa smanjuje plaće igračima i trenerima, u većini njih ideja o rezanju plaće nailazi na otpor. Tako su nogometaši Barcelone odbili smanjenje plaće od 50 posto, iako ne igraju, niti treniraju normalno.

Branko Cikatić
Branko Cikatić
UPAO U DEPRESIJU Udovica Branka Cikatića: Jako sam ranjena, svi su se oglušili kad si tražio pomoć da preživimo

No, igrači katalonskog velikana možda su napravili veliku grešku jer bi mogli ostati bez mnogo većeg dijela novca. Prema španskom zakonu klubovi u slučaju pandemije ili sličnih situacija mogu igračima smanjiti plaću za čak 70 posto, što bi predsjednik Barcelone Josep Bartomeu mogao napraviti.

Ideju o smanjenju plaće nisu podržali ni košarkaši istog kluba. 

No, dok u Španjolskoj mnogi negoduju, na Otoku je druga priča. Prihodi od ulaznica i reklama preko noći su nestali i uzimanje dijela igračima jedino je rješenje da sve nastavi normalno funkcionirati. Svjesni su toga u Leeds Unitedu.

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić
ŠIROKE RUKE Evo za što je Zdravko Mamić dao 100.000 kuna po povratku sa sudskog ročišta

U tom engleskom drugoligašu igrači i stručni stožer su si plaću srezali - sami.

- Moji igrači su pokazali nevjerojatan osjećaj jedinstva i zajedništva. Marcelu Bielsi, njegovim suradnicima i igračima hvala jer su na prvo mjesto stavili cjelokupan tim - rekao je direktor kluba Victor Orta.

Pomoć pogođenima potresom u Zagrebu te zaraženima koronavirusom

"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.