logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Koga ćemo u finalu? Slovenci po iznenađenje, 'furia' favorit

Španjolski vaterpolisti plasirali su se u finale Europskog prvenstva u Budimpešti, a ovaj petak isto će pokušati ponoviti i njihovi rukometaši u ogledu protiv Slovenije.

Hrvatska je prošla u finale rijetko viđenom dramom protiv Norveške nakon četiri produžetka (29-28) i u nedjelju od 16.30 čeka pobjednika, dok poraženi igra za treće mjesto u subotu od 18.30.

Aktualni europski prvak velik je favorit protiv najvećeg iznenađenja prvenstva (koeficijent 1,40 naspram 4,80). 

Slovenci su tek drugi put u povijesti u polufinalu Eura nakon prvenstva koje je 2004. održano u njihovoj zemlji, kad su uzeli srebro. Prilika je, dakle, povijesna.

Španjolska je odigrala jako uvjerljivo u prve dvije faze Eura, rušila je Latviju (+11), Njemačku (+7), Nizozemsku (+11), Češku (+6), Austriju (+4) i Bjelorusiju (+9) prije remija s Hrvatskom.

Slovenija se prošetala prvom fazom s tri pobjede protiv Poljske (+3), Švedske (+2) i Švicarske (+4), u drugoj potom svladala Island (+3) pa neočekivano izgubila od Mađarske (-1) i dovela u pitanje plasman u polufinale.

Pobjedom nad Portugalom, uz poraza Mađara od istog protivnika, ipak, prošla je dalje, a onda je rasterećena izgubila od Norveška (-3).

Themes
ICO