Croatia

Konačno objavljeno inspekcijsko izvješće o splitskom Domu: Nije bilo propusta

Isto tako, u zaključcima se ističe da je ovo nove stanje za koje nitko nije imao gotovog recepta, a da je borba s virusom tražila pojačanu budnost, disciplinu, brze reakcije i prilagodbu na nove okolnosti.

Foto: Pixsell

Ministarstvo zdravstva  objavilo je napokon na svojim stranicama objedinjeno izvješće o postupanjima i suzbijanju širenja koronavirusa u Domu za starije i nemoćne Split

U njegovoj izradi sudjelovalo je i Ministarstvo za demografiju te se u zaključcima navodi da u postupanju zdravstvenih i drugih djelatnika Doma nije bilo nepravilnosti i propusta. Ističe se da su korisnici bili primjereno zbrinuti, vezano uz njihovo zdravstveno stanje, odnosno njihove primarne dijagnoze zbog kojih su mogli imati takve simptome. 

OTKRIVAMO DETALJE Politička pozadina u splitskom Domu: 'Sanader štiti Škaričića zbog saznanja o sumnjivom novcu'

Dodaje se da u postupanju izabrane liječnice opće/obiteljske medicine nije bilo propusta obzirom da je odmah nakon postavljanja sumnje na infekciju COVID-19, bolest uzrokovanu koronavirusom SARS-CoV-2, postupila sukladno uputama HZJZ-a.

U postupanju zdravstvenih radnika Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije prema korisnicima i djelatnicima Doma za starije i nemoćne osobe Split nije bilo nepravilnosti i propusta, obzirom da su žurno poduzeli i proveli sve potrebne epidemiološke mjere na temelju objavljenih epidemioloških izvida te nakon potvrde SARS CoV-2 infekcije kod pojedinih korisnika. 

oduzimanje slobode Ostojić prijavio splitski Dom i Škaričića: 'Očekujem da institucije odrade svoj posao'

Isto tako, u zaključcima se ističe da je ovo nove stanje za koje nitko nije imao gotovog recepta, a da je borba s virusom tražila pojačanu budnost, disciplinu, brze reakcije i prilagodbu na nove okolnosti. Dodaju i da su korisnici domova za starije i nemoćne u sve većem broju vrlo visoke životne dobi, s brojnim komorbiditetom. Zbog toga, dodaju, nije uvijek lako utvrditi što je uzrokovalo promjenu stanja ili primjerice povišenu temperaturu. 

Izvješće je potpisano 30. travnja, a u cijelosti ga pročitajte OVDJE.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

Sterling on the record for goals in a season: we Want to win the Champions League and the FA Cup, otherwise they won't mean anything
Sheffield will finish the Premier League season without defeats from clubs from London. 22 points in 10 games and 5 home wins
Bonucci on Juve's draw with Atalanta: We must look at the result. This is how Championships are won
Sterling surpassed Yaya Toure to become Manchester City's 2nd goalscorer in the history of the Premier League
Gasperini on two penalties for Juve: They are above any rules in Italy. Did we have to cut off our hands?
Sarri Pro 2:2 with Atalanta: We played with one of the best teams in Europe right now
Pep Guardiola: Manchester City have won a place in the Champions League on the pitch. I hope that UEFA will allow us to play