Croatia

MANJE FISKALIZIRANIH RAČUNA: Ove su djelatnosti najviše pogođene zbog epidemioloških mjera!

U Hrvatskoj je pro큄loga tjedna vrijednost fiskaliziranih ra훾una u svim djelatnostima dosegnula 3,13 milijarde kuna, 큄to je za 10 posto manje nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju najnoviji podaci Porezne uprave objavljeni u ponedjeljak.

U razdoblju od 19. do 25. listopada ove godine u svim djelatnostima je izdano 36,6 milijuna ra훾una, 큄to je za 18 posto manje nego u usporedivom lanjskom tjednu.

Pritom je u djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala vrijednost fiskaliziranih ra훾una iznosila 2,28 milijardi kuna, 큄to je 3 posto manje nego u istom lanjskom tjednu. U tom je razdoblju izdano 22,3 milijuna ra훾una ili za 13 posto manje.

Istodobno, u djelatnosti pru탑anja smje큄taja te pripreme i uslu탑ivanja hrane, koja je najvi큄e pogo휃ena strogim epidemiolo큄kim mjerama radi sprje훾avanja 큄irenja koronavirusa, fiskalizirano je ukupno 206 milijuna kuna ili 42 posto manje nego godinu ranije, a izdano 5,22 milijuna ra훾una ili 29 posto manje.

Na tjednoj razini ukupno fiskaliziran 6 posto manji iznos

U odnosu na drugi tjedan listopada, pro큄loga tjedna u svim djelatnostima iznos fiskaliziranih ra훾una bio je za 6 posto manji, a broj ra훾una za 1 posto manji.

U odnosu na razdoblje od od 12. do 18. listopada, u trgovini je vrijednost fiskaliziranih ra훾una bila 7 posto manja, dok je broj ra훾una smanjen za 3 posto. U ugostiteljstvu i turizmu, pak, vrijednost ra훾una smanjena je za 7 posto, a broj ra훾una za 3 posto.

Od po훾etka koronakrize vrijednost ra훾una pala za 24,9 milijardi kuna

Od po훾etka koronakrize u Hrvatskoj, u razdoblju od 24. velja훾e do 25. listopada ove u odnosu na isto razdoblje pro큄le godine, fiskalizirano je 116,57 milijardi kuna, 큄to je za 24,9 milijardi ili za 18 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. Broj fiskaliziranih ra훾una, pak, smanjen je za 25 posto, na 1,27 milijardi.

U trgovini je na godi큄njoj razini vrijednost fiskaliziranih ra훾una smanjena za 9 posto, na 82 milijarde kuna, a broj ra훾una za 20 posto, na 758,2 milijuna. U ugostiteljstvu i turizmu vrijednost fiskaliziranih ra훾una manja je za 46 posto te iznosi 12,45 milijardi kuna. Istodobno, broj ra훾una smanjen je za 39 posto, na 189,5 milijuna.

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.

Football news:

Real started with Alaves: stupid hand Nacho and wild pass Courtois-again defeat
20 shells of times of the Second world war found on the basis of the Roma
Zidane Ob 1:2 with Alaves: the Start of the match is the worst for Real Madrid in the season. We lack stability
A clear penalty! Oh, my God. Ramos and Carvajal on the fall of Hazard in the match with Alaves
Ex-referee Andujar Oliver: Marcelo was pulled by the hair, it was necessary to put an 11-meter shot. There was no penalty on Hazard
Favre Pro 1:2 with Cologne: They were sitting in defence and Borussia were in too much of a hurry. There were few chances
Real Madrid conceded after a mistake by Courtois on a pass. Forward Alaves scored in an empty net