Croatia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Marku žiri podijelio savjete, ali nisu ga pustili dalje: 'Idealan si da pjevaš s tamburašima...'

Četveročlani žiri - Tonči Huljić, Severina, Nika Turković i Filip Miletić u potrazi su za novom hrvatskom zvijezdom, a talentirani kandidati spremni su za borbu za 50.000 eura

Nakon zabavne prve epizode, kreće još jedna epizoda emisije 'Superstar'. Četveročlani žiri kojeg čine Tonči Huljić, Severina, Filip Miletić i Nika Turković, u potrazi je za novom zvijezdom.

Na prošloj audiciji prošlo je devet kandidata, a večeras ćemo vidjeti tko će uspijeti oduševiti stručni žiri.

Foto: RTL

Veselu večer otvorila je gimnazijalka Nikolina Kolman. Talentirana 17-godišnjakinja vješta je u izradi kolača, a usto je uspješna boksačica i u svojoj kategoriji prvakinja Hrvatske. Uz boks i kolače, Nikolina obožava pjevanje, a talent je, otkrila je, naslijedila od majke. 

Pred žiri je stigla samouvjereno, a uskoro je pokazala koliko je talentirana. Sjela je za klavir i izvela hit 'Flowers' pjevačice Miley Cyrus, a izvedbom oduševila žiri.

Foto: RTL

- Došla je, donijela nam cvijeće i emotivno nas prebila - komentirao je Tonči poslije Nikolininog nastupa. Filipu je demonstrirala i dio svojih boksačkih vještina, a on joj je dao 'DA', rekavši da mu se sviđa to što je pjesmi dala svoj pečat.

- Tako si ležerno to napravila, sjela za klavir i bila potpuno iznenađenje, to je to što se traži - zaključila je Severina. Žiri je Nikolini dao četiri 'DA' pa je djevojka prošla u daljnje natjecanje. 

Uslijedila je prava senzacija. Švicarac hrvatskih korijena, osebujni Luka Veljković glazbom se odavno bavi, pjevao je i u crkvi te na niz festivala.

- Imam tremu, ipak je Severina preda mnom. Nemam treme oko pjevanja, svoje bih pjevanje ocijenio desetkom. Moraš biti samopouzdan - poručio je Luka uoči nastupa te otkrio da se nada da će Severina imati pozitivan feedback. 

Foto: RTL

Uskoro ga je Severina pitala zna li, osim korejskog popa, i neke domaće stvari.

- Znam od Varnog paljka - Sve još miriše na nju - najavio je Luka i nasmijao cijeli žiri. No, otpjevao je sjajno i rasplesao pritom žiri pjesmom 'How You Like That' grupe BLACKPINK. 'Kakav si ti majstor, jedva čekam sljedeći put', poručila mu je Nika.

- Izrazi lica, obrve, sve... - nadovezao se Tonči kojem je Luka uzvratio da je upravo zbog Superstara dodatno sredio svoje obrve. Zaradio je simpatični Luka četiri 'DA', šarmiravši cijeli žiri. 

Iz Frankfurta se u Hrvatsku doselila Maria Bandov, 27-godišnja pjevačica koja je zbog glazbe napustila uredski posao.

- Odlučila sam se posvetiti pjevanju jer je to moj san, na tome mi je fokus - govori.

Velika podrška joj je majka, čija je prometna nesreća na Mariju ostavila velikog traga. 'Mama je snažna žena koja me naučila da nikada ne posustajem, već težim svome cilju - pjevanju', zaključila je. 

Foto: RTL

Otpjevala je Maria hit Doris Dragović 'Šakom o stol'.

- Osjeti se da imaš bend, odlično je to za gaže i nastupe koje radiš, jedini je problem to što se čovjek opusti, ide redom po pjesmama da bi se publika zabavila - ocijenio je njezin nastup Tonči. 'Čuje se da imaš ritma i da ti je groove fantastičan. Treba raditi na intonaciji i krajevima. Ostavilo je to malo lošiji dojam danas', nadovezao se Filip na Huljićev komentar. Tonči i Filip dali su Mariji 'DA', no Nika i Severina odlučile su drugačije te je time avantura u 'Superstaru' za Mariju završila. 

Glazbeni san pokušala je ostvariti pred žirijem i Osječanka Chiara Majdenić. Aktivno se bavila plesom, a danas studira na Ekonomskom fakultetu te se bavi mačevanjem. Ova aktivna djevojka smatra da je dobra pjevačica koja može konkurirati i glazbeno školovanima.

- Voljela sam plesati kao mala, prepoznala sam taj talent s devet godina, tada sam krenula pjevati, no nisam nikada službeno nastupala - ispričala je.

Foto: RTL

Pred žirijem se predstavila pjesmom 'At Last' Ette James te hitom 'Malo mi za sriću triba' Doris Dragović. Nakon što je izvela Ettu James, Filip joj je poručio: 'Ne znam da li imamo zvijezdu, ali dobili smo zavodnicu! Jako lijepo, pametan odabir'. Nadovezala se Severina, istim tragom. 'Zaiskrile su ti oči, kao da nas želiš zavesti, lijepa sinergija pjesme i plesa'.

Uskoro je Tonči poželio vidjeti kako će se Chiara snaći u izvedbi druge pjesme, a kako bi od nje izvukao dodatni žar - zasvirao je 'Malo mi za sriću triba' i Filipa pozvao da zapleše s Chiarom. 'Tonči, ti si prošao', Severina je poručila Huljiću kroz smijeh, a potom kandidatkinja dala veliko 'DA'. Složili su se i Nika te Filip, a Tonči je ostao suzdržan. U konačnici je djevojka prošla dalje.

Foto: RTL

Asistent slijepih osoba, Karlo Orbanić, stigao je iz Šibenika i odlučio se predstaviti TBF-om i 'Smakom svita', a potom i pjesmom 'Ring of Fire' Johnnyja Casha.

- Vidim da si simpatičan i smiješan tip, ali malo bi ja to polirala, ritmički. Imaš super glas - rekla mu je Nika.

- Imaš moćan bas i super si tip - dodao je Filip, no dao je Karlu NE. S njim se složila i Severina pa Karlo na kraju nije izborio daljnji tijek natjecanja. 

Foto: RTL

Talentirani glazbenik Ivan Vidović, umjetničkog imena EYEVAN, došao je pred žiri Superstara sa svojom zanimljivom životnom pričom.

- Bog me nikada nije napustio, bio je uz mene i u najtežim trenucima. Pogubio sam se u nekom trenutku, u mladosti je bilo tu i alkohola i marihuane... Hvala Bogu, vratio sam se na pravi put, vratio sam se kući, počeo s bakom na dnevnoj bazi razgovarati. Imam bolji odnos s njom nego prije - ispričao je Ivan.

U 'Superstar' je stigao u pratnji svoje djevojke, koja u potpunosti podržava Ivanov glazbeni put. Mladić svira po restoranima, na ulici, a pjesmu koju je otpjevao žiriju posvetio je i napisao svom preminulom djedu. 'Vjerujem da je djed kod Boga i da gleda sve što se događa', ispričao je. 

Foto: RTL

Zapjevavši žiriju, Ivan je dirnuo sve. Severina je zasuzila, a emotivno su bili taknuti i ostali članovi žirija.

- Meni je ovo bilo jako emotivno, u jednom trenutku sam se skoro rasplakala - izjavila je Severina.

- Svoje emocije pretočio si u neku katarzu, na pravom si mjestu - dodao je Filip. 'Svjetski, a naše', zaključio je producent i dao Ivanu 'DA'. Uz ostale glasove članova žirija, Ivan je izborio daljnji tijek natjecanja. 

Matičar Marko Tomoković iz Ladimirevaca idući je stao pred žiri. Nekad je imao i političke ambicije, no glazba ga je oduvijek pratila pa je od djetinjstva u KUD-ovima. Piše i autorske pjesme, a singl 'Martina' izveo je pred žirijem.

- Tko je Martina i što ti je napravila - pitala ga je Nika nakon izvedbe pjesme. Iako je pohvalila Ivanovo pisanje pjesama, nije mu dala prolaz.

- Romantično sve ovo izgleda, ti s gitarom, lijep momak, no nešto fali - komentirao je i Filip.

- Imaš taj glas Slavonije, idealan si da ujutro budeš matičar, a navečer pjevaš s tamburašima - dodao je Tonči i jedini dao Marku 'DA'. Nije to bilo dovoljno da se Marko izbori za daljnji tijek natjecanja pa se njegova avantura brzo završila.

Foto: RTL