Croatia

Ministri izrazili sućut drugoj žrtvi korona virusa u Hrvatskoj

Nakon sjednice Vlade građanima su se obratili ministri. 

PRESS KONFERENCIJU POGLEDAJTE OVDJE: 

Druga žrtva korone u Hrvatskoj: Ministri izražavaju sućut

Objavljuje 24sata u Četvrtak, 26. ožujka 2020.

Prvi se građanima obratio ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković. 

- Lanac opskrbe za sada funkcionira jako dobro.Tih 14 dana izolacije našim vozačima stvara problem. No, sada se gleda na to da što prije zaustavimo korona virus - rekao je Butković.

- Mislim da u ovom trenutku nije vrijeme da komentiramo rejtinge političkih stranaka. Time se ne bavimo u ovom trenutku. Svi sada trebamo djelovati zajedno - dodao je.

Na konferenciji kažu kako su djelatnici obišli trećinu objekata pogođenih potresom. Od 2160 navedenih nekretnina, 1416 su poslovni prostori odnosno 744 su stanovi. Utvrdili su 30 sigurnih stanova na jednoj trećini koju su obišli. Od toga su deset opremili, deset će opremiti do kraja tjedna i deset će imati do ponedjeljka spremno. Kako pregled nekretnina bude napredovao, ta brojka, sigurni su, bit će puno veća.

Povratak Hrvata koji su ostali u inozemstvu 

- Povratak Hrvata je nešto nužno u ovom trenutku. Mi već tjednima apelima i priopćenjima upućujemo poruke državljanima da se što prije vrate u Hrvatsku. Naravno, svi oni koji to žele. Prometna infrastruktura je reducirana, ali apeliramo na što skoriji povratak. I oni bi trebali biti po tom pitanju aktivi kao bi mogli surađivati - rekao je ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman.