Croatia

Na dan pada Vukovara, ali i ranije, na Facebooku veličao Republiku Srpsku, uhićen je

Hrvatski državljanin (42) iz Borova uhićen je jer je na svome Facebook profilu punih godinu dana objavljivao fotografije, videa i pjesme u kojima veliča tzv. Republiku Srpsku Krajinu i njezinu vojsku. Uz sve to Dan sjećanja na stradanja Vukovara obilježio je kao dan „oslobođenja“ Vukovara, osporavao je Vukovar kao hrvatski grad te zločine koji su počinjeni na njegovom području, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru.

Vukovar: U posebnim epidemiološkom mjerama krenula Kolona sjećanja
Vukovar: U posebnim epidemiološkom mjerama krenula Kolona sjećanja
zaraženi su Četiri policajca koja su osiguravala vukovarsku Kolonu sjećanja imaju koronu

Tim povodom, policija je protiv njega podnijela kaznene prijave, a odvjetništvo ga ispitalo zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju iz čl. 325. st. 1. i 4. Kaznenog zakona u svezi čl. 51. KZ-a.

Kako je priopćeno na internetskim stranicama vukovarskog odvjetništva postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 42-godišnjak to činio od 18. studenog 2019. do 18. studenog 2020., u Borovu, na svom profilu jedne društvene mreže, u cilju izazivanja netrpeljivosti prema pripadnicima hrvatskog naroda te umanjivanja zločina agresije prema pripadnicima hrvatskog naroda u Vukovaru.

Državno odvjetništvo je, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora osumnjičeniku iz zakonske osnove propisane u čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku. Zbog počinjenih kaznenih djela prijeti mu više od tri godine zatvora.

Video - Vukovarski vodotoranj bio je pogođen s više od 600 neprijateljskih projektila i postao simbol stradanja i otpora grada

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

Pirlo on the Super Bowl: This is not my confrontation with Gattuso, but Juventus-Napoli
Gennaro Gattuso: I gave Pirlo more slaps on the head than his father. Tomorrow football, let the strongest win
Flick about Alaba's move to Real Madrid: Hope dies last
Ødegaard has asked Real Madrid to let him go to the rent
Joan Laporta: There will be 18 teams in the Super League, they will receive 800 million euros. They will not be Interested in the national championships
Barcelona, Real Madrid and Bayern are Interested in Barella. Catalans want to sign Inter midfielder in the summer (gds)
Huntelaar returned to Schalke. 37-year-old striker signed until the end of the season