Croatia

NAKON POTJERE ZA BUICKOM NA AUTOCESTI PRI BRZINI OD 170 km/h POLICIJA PRONAŠLA PSA ZA UPRAVLJAČEM! 'Čemu strka, samo sam svog pit bulla učio voziti!'

Nakon policijske potjere nedaleko Seattlea u državi Washington uhićen je muškarac koji  je za volan sjeo svog pit bull terijera, i "pomagao" mu voziti sa suvozačkog mjesta pritiskujući gas i kočnicu, rekla je glasnogovornica Državne patrole Washington.

Muškarac iz Lakewooda u Washingtonu pritom je oštetio dva automobila u zasebnim prilikama i nije stao već je vozio prema državnoj cesti Interstate 5 gdje je za njim krenula potjera državne policije, rekla je glasnogovornica.

Srećom ni u jednom sudaru nisu zabilježene veće ozljede.

"Vozio je vrlo nepromišljeno. Toliko pogrešno i opasno da je više osoba zvalo 911", kazala je Heather Axtman za CNN.

Automobil se nije zaustavljao ni kad ga je slijedila potjera sve do brzina od 170, 180 km/h, a kada su mu se približili, kako je potvrdio jedan od policajaca iz potjere, za upravljačem je ugledao psa! Vidio je i kako osumnjičeni upravlja, rekla je Axtman.

Dok je pokušavao pobjeći policiji vozio je i po stazama za pješake i bicikliste okruga Snohomish, koje srećom nisu bile krcate rekreativcima kao inače.

Na kraju su pripadnici policije upotrijebili specifične "šiljaste prepreke" za bušenje guma kako bi prekinuli potjeru, a kad se automobil napokon zaustavio, tijekom uhićenja je osumnjičenik izjavio "samo sam pokušavao naučiti svog psa voziti".

"U službi sam već 12 godina ali ovako što još nisam doživjela na cesti", izjavila je Axtman.

Nakon uhićenja, čovjek je optužen za nesmotreno ugrožavanje, dvostruki bijeg s mjesta nesreće i za vožnju pod utjecajem opijata, a jamčevina iznosi 8500 dolara.

Pas mu je pritom oduzet, kujica pit bull terijera koja je predana u sklonište za životinje.

Video potjere pogledajte OVDJE

Football news:

Atalanta bought Pashalic from Chelsea for 15 million euros (Nikolo Skira)
Russia, Germany and Portugal qualify for the Champions League (Bild)
Barcelona will not buy Neymar for 175 million euros and will focus on the transfer of Lautaro
🔙 Spanish football will return for the second half of Rayo Albacete. The first one was played six months ago, when the match was stopped because of zozuli's insults
Ulreich doesn't want to be Bayern's third goalie. He can move to Schalke
Lionel Scaloni: Lautaro will get better playing with Messi. He has a great future, but we need to give everything we can
The reading player criticized Phil Neville: I was hurt by the words that the England team was used as a springboard