Croatia

Novi street food restoran: Iz zvučnika Azra, iz kuhinje Azija

Malo ste zakasnili, velika je gužva bila, većinu smo prodali. Možda vam ipak uspijemo nešto složiti, rekao nam je u startu Marjan Tipurić, vlasnik “Fun Bobbyja”. U zagrebačkom naselju Siget otvorili su novi street food.

Navala je, očito, velika. Jer bilo je oko 14 sati kad su oni već gotovo sve prodali. Kišovit i tmuran dan nakon te informacije postao je još tmurniji. Dali su si truda i za probu napravili dva jela, ramen rolice i okonomiyaki. Imaju objekt samo za pripremu hrane, no ljubaznošću vlasnika susjednog kafića ipak smo sjeli za stol...

POGLEDAJTE VIDEO:

- Sve radimo sami. Kod ramen rolica imamo domaću govedinu, noodlese radimo sami, kao i rolice od jaja. Umaci koji idu unutra su naši. Ma da znamo proizvesti sol, i ona bi naših ruku djelo bilo - objasnio je Ivan Uglik, Tipurićev kompanjon.

Rolice su hrskave, govedina mekana i ukusna, a sve skupa, s nekoliko umaka, sočno. I, naravno, bilo je malo ljutkasto. Sljedeći je na red došao okonomiyaki. Imaju i vege verziju, no “sigurnije” nam je s mesnom. Izgleda dojmljivo. Na dnu je slana japanska palačinka sa zeljem, onda dolazi piletina sa žara, pa noodlesi zapačeni sa sirom, mladi luk, razni umaci i na vrhu meko pečeno jaje.

- To je tradicionalno japansko jelo, a ovo naše je ‘hiroshima stil’. Mi ga radimo s vratinom i piletinom. I da, jako je zasitno - dodao je Uglik.

Nakon toga je, zapravo, uslijedilo olakšanje što više nije bilo jela za kušati jer nakon noodlesa, mesa, sira i jaja u istoj kombinaciji teško je još poslije jesti.

U četvrtak smo došli ranije. U blizini smo već čuli kako iz njihova zvučnika trešti Azra i “Odlazak u noć”. U daljini smo vidjeli i neboder u kojem je odrastao Johhny Štulić. Nismo bili nadobudni kao prvi put da ćemo isprobati sva jela. Katsu chiketina i Japanski gulaš hot pot bili su naš izbor. Otkošteni i marinirani pileći zabatak dolazi u hambi pecivu, a sve naravno “natovare” umacima i salatama.

- Marinada je jaka te se sjajno slaže s pecivom i umacima - priča Uglik, dok mu je ispred radnje sve veći red. Japanski gulaš je jelo “na žlicu”, sa sporo kuhanom govedinom, noodlesima, umacima...

- Zbog te govedine sam došao u šest ujutro i počeo pripremu. Ona se kuha satima pa moramo rano početi - rekao je Uglik. Zadovoljni su kako im ide posao, no žude za većim prostorom, gdje bi čovjek mogao sjesti i pojesti njihove azijske specijalitete.

- Godinama sam radio u restoranima sa sličnom hranom pa sam počeo nešto slično kuhati sam, ali malo mijenjati i dodavati nešto svoje. Mislim da su ljudi zadovoljni jer posla ima sve više - rekao je Tipurić i pojačao Azru...

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: