Croatia

Novo ime u Plenkovićevoj Vladi: 'Postavit ćemo temelje za zdravu i održivu budućnost'

Predviđeno je donošenje 27 zakonodavnih i nezakonodavnih akata do 2024. godine.

Tomislav Sokol
Tomislav Sokol

Hrvatski zastupnik Tomislav Sokol imenovan je izvjestiteljem Europske pučke stranke za mišljenje Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača (IMCO) o Strategiji 'Od polja do stola'.

Tomislav Sokol
Tomislav Sokol
napali ga ljevičari Sokol uzvratio: Hrvatska policija radi svoj posao u skladu s europskim regulativama

Europska komisija je u prosincu prošle godine predstavila svoj Zeleni plan o održivosti i energetskoj neovisnosti Europske unije. Dio plana je i strategija 'Od polja do stola' koja definira ključne prioritete za postavljanje održivog i zdravog prehrambenog sustava.

- Provedbom ove Strategije postavit ćemo temelje za zdravu i održivu budućnost nas i naše djece. Pokrećemo niz aktivnosti koje će dugoročno osigurati zdraviju hranu s manje pesticida i aditiva na obiteljskom stolu te potaknuti lokalne proizvođače da se odvaže na povećanje proizvodnje - izjavio je Sokol.

Napominje kako je povećanje samostalnosti u proizvodnji hrane važno jer će, uz poticane domaćih gospodarstava, kvaliteta proizvoda biti veća te će se smanjiti ovisnosti o uvozu hrane iz trećih zemalja.

Predviđeno je donošenje 27 zakonodavnih i nezakonodavnih akata do 2024. godine.

Tomislav Sokol
Tomislav Sokol
HRVATSKI EUROPARLAMENTARAC Sokol objasnio svoju izjavu o Bandiću: 'HDZ ne treba biti u sjeni nikoga pa ni gradonačelnika '

- Ovo je vrlo važan korak prema zdravijoj i neovisnoj Europi. Zdravija i pristupačnija hrana lokalnog uzgoja štiti naše potrošače jer će se u svakom trenutku moći informirati što konzumiraju, a važno je napomenuti i kako povećanjem organske proizvodnje štitimo okoliš od nepotrebnih zagađenja i čuvamo bioraznolikost našeg kontinenta - za kraj je zaključio Sokol.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

Abidal may be dismissed from Barca after Setien. He supports the coach even after 2:8 from Bayern
The city has finally raised a star of its own. Pep calls foden the main talent of his life and is looking for an optimal position for Him
Emre belezoglu finished his career at the age of 39
Barcelona has spent almost a billion euros on transfers over 5 years. That's who the money went to
Andreas Pereira is ready to leave Manchester United. The midfielder is Interested in Benfica, Spanish and Italian clubs
Barca presidential candidate Font about 2:8 from Bavaria: Humiliation. No need to prolong the agony, Bartomeu-resign
Frankie de Jong: Barca have a lot of problems, the match with Bayern showed that. A lot of things need to change