Croatia

OBAVEZNO PROVJERITE! POREZNA NAJAVILA VELIKE AKCIJE: Evo tko im je posebno ‘na piku’

Foto: Duje Klaric / CROPIX

Porezna uprava objavila je va탑no priop훶enje iz kojeg proizlazi da kre훶u u velike kontrole. Poseban naglasak stavit 훶e na djelatnosti u kojima 훶e se provjeravati izdavanje fiskaliziranih ra훾una. Kako novode, u kontrole idu jer jo큄 uvijek postoji osjetan broj poreznih obveznika koji ne izdaju ra훾une, ili izdane ra훾une ne fiskaliziraju, 훾ine훶i pri tome najte탑e porezne prekr큄aje.

“Nadzori fiskalizacije obavljat 훶e se o훾evidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja ra훾una u realnom vremenu putem mobilnih ure휃aja te drugim nadzornim aktivnostima. U razdoblju od 20. do 26. 2. 2020. godine nadzornim aktivnostima bit 훶e obuhva훶eni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost proizvodnje pekarskih i bra큄neno-konditorskih proizvoda, trgovine na malo kruhom, pecivom, kola훾ima, tjesteninama, bombonima i slatki큄ima u specijaliziranim prodavaonicama te iznajmljivanjem i davanjem u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije”, objavila je Porezna.

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.