Croatia

OLIMPIJSKE IGRE MOGU I BEZ CIJEPIVA! ‘Siguran sam da ćemo uspjeti organizirati OI koje će biti povijesne.’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Olimpijske igre u Tokiju sljede훶e ljeto mogle bi se or탑ati i ako cjepivo protiv koronavirusa ne bude otkriveno, izjavio je u 훾etvrtak predsjednik Me휃unarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach.

“Sport se vra훶a sporo, ali sigurno u svijet i jedan veliki dio sportskih doga휃aja uspje큄no je organiziran nedavno, posebice utakmice u razli훾itim japanskim ligama”, dodao je Bach.

“Kompleksnija natjecanja poput Tour de Francea, koji je zavr큄io u nedjelju, pokazala su nama i svijetu da je mogu훶e organizirati sigurna sportska natjecanja bez cjepiva”, istaknuo혻je.

Otkri훶e cjepiva i brzi testovi na koronavirus svakako bi olak큄ali odr탑avanje OI, nastavio je Bach.

Ljetne olimpijske igre koje su se u glavnom japanskom gradu trebale odr탑ati ovo ljeto odgo휃ene su zbog pandemije za sljede훶e ljeto i po훾et 훶e 혻23. srpnja 2021., a organizatori su u vi큄e navrata ponavljali da 훶e se Igre odr탑ati u bilo kojem obliku i da 훶e biti sigurne za gledatelje kao i za ntjecatelje.

Navode훶i kako pred oganizatorima Igara u Japanu i pred MOO-om stoje veliki izazovi u organizaciji OI-a, Bach je istaknuo da je nemogu훶e pripremiti se za sve scenarije 혻te da zato organizatori ne daju preuranjene izjave.

“Svi smo na istom brodu, jedina stvar koju moramo raditi je veslati u istom smjeru”, rekao je predsjednik MOO-a pozivaju훶i혻da se radi marljivo i da se u datom trenutku donesu prave odluke.

“Siguran sam da 훶emo uspjeti organizirati OI koje 훶e biti povijesne. Zajedno 훶emo od njih napraviti uspjeh”, istaknuo je predsjednik MOO-a.

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.

Football news:

The Norwegian referee has admitted that he is gay: I can go through life with my head held high
Henderson on Salah in Liverpool: 100 goals in 159 games is something out of a computer game
PSG have been in contact with Zidane (Okdiario)
Flick's assistant-plus 1000 points to the atmosphere in Bayern. Launched the careers of Muller and Lam, introduced Pep to the Bundesliga, taught Koman to play head
Milan scores 2+ goals in 11 consecutive games, repeating its record of 1959
Harry Kane: this Tottenham is capable of achieving something special
Mourinho on the link between son and Kane: mutual Understanding has come since Pochettino. Don't give me all the credit