logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Platak dobio novi sustav zasnježivanja vrijedan 23 milijuna kuna

U sportskom i rekreacijskom centru Platak posljednjeg tjedna uspješno se testira novi sustav za zasnježenje, pa je na dijelu staze moguće skijanje, a ulaganja u taj centar se nastavljaju, otkrili su u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Primorsko-goranskoj županiji.

Platak je dobio sustav vrijedan 23 milijuna kuna, koji uključuje 14 topova za snijeg, novo akumulacijsko jezero s 50.000 kubnih metara vode, strojarnicu i rashladne tornjeve.

U trgovačkom društvu Goranski sportski centar, čiji su osnivači Primorsko-goranska županija, Grad Delnice i Općina Čavle, očekuju da će Platak time dobiti stabilnu ski-sezonu od 50 do 60 dana.

Kako bi se vratilo zlatno doba Platka, potrebno je još uložiti u novu žičaru te infrastrukturu za tekuću vodu, a očekluje se da bi se u te investicije mogli uključiti i privatni ulagači. 

U ovoj godini Županijska uprava za ceste nastavlja s uređenjem ceste do Platka s 2,8 milijuna kuna, a još 15 milijuna kuna planirano je u županijskom proračunu za pripremu projekta gradnje nove 'četverosedežnice'. Razmatra se i projekt gradnje ljetnih sadržaja, što bi se prijavilo za financiranje iz EU.

Themes
ICO