Croatia

Pomorski spasilački brod ‘Nis Randers’ umanjit će posljedice opasnosti na otvorenom moru

Kupovinom pomorskog spasilačkog broda tvrtka Liburnia Riviera Hoteli doprinosi sigurnosti na otvorenom moru, olakšava rad lokalnim hitnim službama i unaprjeđuje turističku ponudu Kvarnera

Nis Randers
Nis Randers

Tvrtka Liburnia Riviera Hoteli predstavila je u Marini Admiral pomorski spasilački brod „Nis Randers“ koji će se koristiti na području Opatije i čitavog Kvarnera.

Pad broda
Pad broda
Nezgoda u Dubrovniku VIDEO Premještali brod pa im pao s dizalice: Šteta je nepopravljiva

Kupovina spasilačkog broda doprinos je ove tvrtke lokalnoj zajednici koje je važan dio i s kojom Liburnia Riviera Hotele već desetljećima vežu snažni partnerski odnosi. Brod će biti na raspolaganju lokalnim hitnim službama i u velikoj mjeri im pomoći u umanjivanju posljedica opasnosti na otvorenom moru te na taj način unaprijediti sigurnost na području čitavog Kvarnera. Uz navedeno, „Nis Randers“ će dati doprinos raznovrsnosti i atraktivnosti turističke ponude ovog kraja. Brod će biti dostupan za turistički najam, nudeći svim zainteresiranima jedinstveno iskustvo plovidbe i odmora na pomorskom spasilačkom brodu.

Pomorski spasilački brod „Nis Randers“ je prethodno bio u vlasništvu Njemačke pomorske službe spašavanja (DGzRS). Dug je 23,3 metra, a širok 5,5 metara, s trupom izgrađenim od aluminija i maksimalnom brzinom kretanja od 19 čvorova. Opremljen je Rosenbauer vodenim topom za gašenje požara kapaciteta 5000 litara u minuti, a uz brod dolazi i pomoćni čamac „Onkel Willi“, duljine 6,9 i širine 2,3 metra, koji se može kretati maksimalnom brzinom od 17 čvorova.

„Samo tjedan dana nakon što smo prezentirali ulaganje u obnovu povijesnog opatijskog Hotela Kvarner s velikim zadovoljstvom imamo priliku po prvi puta demonstrirati što pomorski spasilački brod „Nis Randers“ može učiniti za umanjivanje posljedica opasnosti na otvorenom moru na području čitavog Kvarnera. Kako bismo dali doprinos lokalnoj zajednici, planiramo staviti ovaj brod na raspolaganje lokalnim hitnim službama i nadamo se da će u potpunosti ispuniti namjenu zbog koje smo ga nabavili te bitno unaprijediti sigurnost na otvorenom moru ovog prekrasnog zaljeva“, rekao je na današnjem događanju Heimo Waldemar Hirn, predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela.

JEDVA IZBJEGNUTO POTONUĆE Velika akcija spašavanja: Ogromni brod koji je prevozio skupe jahte prevrnuo se pred lukom

Nakon nedavno predstavljenog ulaganja u obnovu Hotela Kvarner u vrijednosti od 23,5 milijuna eura i dugoročnog plana dodatnih investicija u područje Opatije i Kvarnera vrijednih više od 100 milijuna eura, tvrtka Liburnia Riviera Hoteli kupnjom ovog broda istaknula je svoju usmjerenost na ulaganje ne samo u nekretnine i zaposlenike, nego i u lokalnu zajednicu, s ciljem unaprjeđenja turističke ponude i pozicioniranja ovog kraja kao jedne od vodećih europskih destinacija. Umanjivanje posljedica opasnosti na otvorenom moru i olakšanje rada lokalnih hitnih službi koje se brinu za sigurnost svih posjetitelja i građana, svakako je korak naprijed do takvog cilja, što je pozdravio zapovjednik vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac, gradonačelnik grada Opatije Ivo Dujmić, načelnik grada Lovrana Bojan Simonič, zapovjednik policijske postaje Opatija zapovjednik Tomislav Milković i ministar turizma Gari Cappelli.

Nakon prezentacije pomorskog spasilačkog broda „Nis Randers“, predstavnici Liburnia Riviera Hotela, ministarstva i medija, imali su priliku iz prve ruke vidjeti sve mogućnosti koje nudi „Nis Randers“ u kratkoj vožnji po Kvarnerskom zaljevu.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

Captain Huesca's armbands-a textbook on the history and geography of Spain
Barcelona denied organizing attacks on its players in social networks
Rangnick will combine work of the head coach and technical Director in Milan
Veron-Messi: If you want to come to Estudiantes, the ten is yours!
World champion-1970 Tostao: Only a hybrid of Ronaldo and Messi can be compared to Pele
Diego Simeone: real get more penalties because of VAR, because they attack more
Wolves again among the top (above Arsenal and Tottenham): include superpowers in the second half, do not carry iron and recover using NASA technology