logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Požar u sirotištu: Umrlo je 13 djece, najmlađe imalo 3 godine

Čak 13 djece je poginulo u požaru u sirotištu u Port-au-Princeu na Haitiju, javlja Time. Djeca su imala između tri i 18 godina, a mnogi vjeruju da ih se moglo spasiti. 

Rose-Marie Louis, njegovateljica u domu rekla je da je požar krenuo oko 21 sat u četvrtak te da je vatrogascima trebalo čak sat i pol vremena da dođu. No, čak i spasioci koji su došli u sirotište nisu imali svu opremu. Primjerice, nedostajale su im boce s kisikom. 

- Mogli smo ih spasiti, ali nismo imali dovoljno opreme - rekao je jedan od njih, Jean-Francois Robenty. On tvrdi kako je broj stradalih veći te da se još neka tijela nalaze u zgradi. 

Radi se o sirotištu kojeg je osnovala i vodi Crkva Biblijskog razumijevanja osnovana u Pennsylvaniji. Osim ovog, Crkva vodi još jedno sirotište, a APF je već izvještavao o lošim uvjetima u njima. U sirotištima ima oko 200 djece. 

Themes
ICO