Croatia

Priveden muškarac koji je u zaleđu Zadra organizirao svadbu i prijetio novinarki

Muškarca koji je u svojoj obiteljskoj kući u subotu organizirao vjenčanje, a jučer prijetio novinarki koja je o događaju objavila tekst uz kaznenu prijavu PU zadarske u srijedu je predan pritvorskom nadzorniku nakon što su policajci dovršili kriminalističko istraživanje.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje 50-godišnjaka Ž. M., osumnjičenog za prijetnju te širenje i prenošenje zarazne bolesti, priopćili su u srijedu predvečer iz PU zadarske.

Sumnjiči ga se da je 1. prosinca oko 12 sati u Zadru došao u dopisništvo Slobodne Dalmacije i portala zadarski.hr te novinarki uputio ozbiljne prijetnje smrću, koje su kod nje izazvale strah za vlastitu sigurnost, nakon čega se udaljio.

Povod prijetnji, kako se navodi, bili su tekstovi objavljeni na portalu zadarski.hr o vjenčanju koje je 28. studenoga održano u Slivnici Gornjoj.

Muškarca se sumnjiči da je u svojoj obiteljskoj kući organizirao sporno vjenčanje, a videozapis slavlja je javno objavljen.

Vjenčanje je organizirano suprotno mjeri u vezi s obustavom održavanja svadbenih svečanosti kao nužnoj epidemiološkoj mjeri radi sprječavanja prijenosa covida. Na taj način grubo je prekršio mjere koje je donio Nacionalni stožer Civilne zaštite i doveo u opasnost da se zarazna bolesti proširi među ljudima.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kaznena djela  prijetnja te širenje i prenošenje zarazne bolesti, predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, stoju u priopćenju PU zadarske.

Komentiraj

Football news:

Liverpool's results are an anomaly. Don't be fooled by the shouting-the crisis is not so global (although it may cost the championship) Showsport's emotional reaction to Klopp's results
Leicester have stopped negotiations on the loan of Eriksen due to the high salary of the player
Buffon-Ronaldo: CR 760! I could have scored less
Barcelona's appeal against the suspension of Messi was rejected
The youngster agreed to go to Arsenal. Real will give midfielder in rent without the right of redemption
President of Genoa: I intend to keep Shomurodov. Juventus did not contact us
Liverpool have not scored any of their last 87 shots in the Premier League. The team has 4 consecutive matches without goals