Croatia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Priveli i trećeg zaštitara koji je sudjelovao u premlaćivanju mladića ispred kluba H2O

Mladiće su, podsjetimo, u noći sa subote na nedjelju oko 3 ujutro pretukli zaštitari kluba. Među premlaćenima su trojica braće, dva 18-godišnja blizanca i njihov 29-godišnji brat koji je te večeri slavio rođendan

Policija je uhitila i trećeg zaštitara koji je mlatio mladiće u klubu H2O te je kazneno prijavljen. Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke 1. listopada 2023. godine dovršili su kriminalističko istraživanje i nad trećim osumnjičenim, odnosno nad 29-godišnjakom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nasilničko ponašanje“.  Osumnjičeni 29-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Video: 24sata Video

Policija je ranije objavila kako je završila kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom i 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nasilničko ponašanje“ te da ih je predala pritvorskom nadzorniku.

Osumnjičeni su u 24. rujna 2023. godine oko 3 sata ispred noćnog kluba, zajedno s trećim počiniteljem, obavljajući zaštitarsku djelatnost, počinili kazneno djelo Nasilničko ponašanje opisano u članku 323A Kaznenog zakona na štetu četvorice gostiju noćnog kluba time što su ih fizički napali i pri tome lakše ozlijedili. 

Mladiće su, podsjetimo, u noći sa subote na nedjelju oko 3 ujutro pretukli zaštitari kluba. Među premlaćenima su trojica braće, dva 18-godišnja blizanca i njihov 29-godišnji brat koji je te večeri slavio rođendan. 

- Brat mi je ležao na podu sav krvav, a zaštitari nisu dali da mu priđem. Njih šest je stajalo oko njega i nisu dali da mu priđem - u dahu nam je prepričao Tin Brajčić, jedan od četvorice mladića koje su u nedjelju oko 3 sata ujutro pretukli zaštitari. Sve se odvilo ispred kluba H2O u samom centru Zagreba.

Brutalno premlaćivanje uspjeli su snimiti slučajni prolaznici koji su kasnije stupili u kontakt s obitelji i dali im snimku. 

Tin je te večeri, kako nam je ispričao, slavio svoj 29. rođendan s braćom blizancima i još dva prijatelja.

- Krenuli smo izlaziti iz kluba i onda smo ugledali mog mlađeg brata Vida kako leži na podu u lokvi krvi. On je sitan mladić od 18 godina. Bio sam šokiran, htio sam doći do njega da mu pomognem i podignem ga s poda. Htio sam provjeriti je li uopće živ. Kum i ja smo krenuli prema njemu, a onda su nas počeli udarati zaštitari - dodao je Tin.

Mladiće je cipelarilo troje zaštitara dok su ležali na podu, a premlaćivanje je zaustavljeno tek nakon što je na mjesto događaja došla policija. Na snimci se vidi kako jedan od mladića pada, a do drugog prilazi zaštitar te ga nekoliko puta udara. Za jednim i trči zaštitar, udarajući ga usput.