Croatia

Prskalo: Sada nas čeka jedanko ozbiljan suparnik

Izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije Mate Prskalo ocijenio je kako su njegove igračice sinoć kvalitetno odradile kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo protiv Švicarske (1-1) te smatra da je sljedeći suparnik, Rumunjska, jednako ozbiljan suparnik. 

Niko Kranjčar
Niko Kranjčar
'MALO JE NEZAINTERESIRAN' Jeste li zaboravili na Niku Kranjčara? Evo što radi nakon što se ostavio nogometa

"Čestitke suparnicama i prvenstveno našim igračicama, odradile su jednu kvalitetnu, taktički i motorički, utakmicu, gdje smo znali da ćemo imati manjih problema, ali smo to našom voljom, znanjemm zalagnjem i htjenjem nadoknadili", izjavio je Prskalo nakon utakmice.

Hrvatska je sinoć na stadionu Zaprešiću povela pogotkom Ivane Rudelić u trećoj minuti, no Švicarke su izjednačile u 74. minuti a strijelac je bila Ramona Bachmann.

Hrvatskim nogometašicama, koje su sada nakon ove utakmice trećeplasirane u skupini H sa četiri boda, predstoji gostovanje kod Rumunjske u nedjelju.

"Sada igramo protiv ozbiljne ekipe, moramo se dobro pripremiti. Nema ni jedne lagane utakmice, nećemo tamo doći na laganu utakmicu, prije će biti slična ovoj, iako oni nisu kao Švicarska, nemaju tu kvalitetu", smatra Prskalo.

Vratarka hrvatske reprezentacije Doris Bačić, iako zadovoljna bodom iz susreta sa Švicarskom , ipak žali za pobjedom.

"Da mi je netko  ekao da ću žaliti za bodom protiv Švicarske vjerojatno mu ne bih povjerovala. Ali evo žalim, moglo je biti puno bolje", rekla je Bačić. "Trebala sam bolje reagirati kod njihovog gola, nedostajalo mi je malo sreće. Imali smo priliku za još jedan gol, ali zadovoljni smo s bodom. To je bod velik ko' kuća".

Staropramen piknik
Staropramen piknik
gastro oaza Najšarmantniji piknik u gradu donosi brojna iznenađenja

Što se tiče sljedećeg suparnika Rumunjske, n ona ne misli da nju i njene sugračice čeka lagana utakmica.

"idemo korak po korak, okrenut ćemo se treninzima i slušat ćemo upute izbornika kako taktički ući u utakmicu. Ne bojim se nikoga. Ako budemo ovako igrali kao ekipa, može nam doći bilo tko, sigurna sam u tri boda", istaknula je dodajući kako će se pratiti i susret između Švicarske i Belgije zbog rezultata.

Football news:

Mitryushkin on the move to Fortuna: Germany is a country of goalkeepers. I can learn a lot here
Scott Micromini: There is no point in beating PSG if you don't play the same way with Leipzig
Alejandro Gomez: Have Ricica was the coronavirus, and he fell into a depression. Now everything is fine with him
Lyon wants to rent Griezmann and is ready to give Barca Depay for free in the event of a deal (Okdiario)
In the attack against Bayern, Nikolic can use the Hoffenheim technique-luring into the pressure and a long pass to the Alaba zone
Bayern - Loko-Utkin's first match as a commentator: insured Yevgeny Mayorov, set up in the corridor, after the return 0:5 joked about beer
Former Spartak goalkeeper Mitryushkin became a player of Fortune