Croatia

PUTIN ŠALJE AVION TRUMPU Zrakoplov pun medicinskih potrepština i opreme leti za SAD, riječ je o pomoći za borbu s koronavirusom

Ruski predsjednik Vladimir Putin pružio je ruku pomoći svom američkom kolegi Donaldu Trumpu koju je on spremno prihvatio, javlja ruska državna televizija RT.

Teretni avion prepun medicinskih potrepština i zaštitne opreme uskoro bi trebao uzletjeti prema Sjedinjenim Američkim Državama, koje su prije samo nekoliko dana postaje zemlja s najvećim brojem oboljelih od COVID-19, bolesti koju uzrokuje novi koronavirus.

U Rusiji, najvećoj državi na svijetu, do ovoga trenutka je tek nešto više od 2.000 oboljelih, dok je u SAD-u brojka 'skočila' iznad 170.000 i nezaustavljivo raste.

Donald Trump zahvalio je Kremlju na 'ogromnom avionu punom stvari', kako je slikovito rekao, ali na tiskovnoj konferenciji nije želio specificirati o kakvoj se točno pomoći radi.

Moskva je prošloga tjedna poslala i stotinjak zdravstvenih djelatnika na ispomoć u Italiju, a pošiljci je pridružila i respiratore, zaštitnu opremu i dezinfekcijska sredstva.

Više na Jutarnjem...

Football news:

FIFA on punishing players for gestures in memory of George Floyd: it is Necessary to use common sense and take into account the context
Alba about Messi: His enthusiasm after his return is infectious for Barca
Brown on Sancho: Manchester United need a combination of talent and excitement. So it was with Ronaldo
Schalke did not buy Todibo from Barca for 25 million euros
Jurgen Klopp: Liverpool are still not Champions. We need to work hard
Lorenzo Pellegrini-Totti's heir and the new king of assists. It revives the role of playmaker under the striker
5 players and 2 coaches of Barca got sick with coronavirus. There were no symptoms (RAC1)