Croatia

Radimir Čačić: Vrhovni sud odbio reviziju presude protiv države i MZOS-a

Država i Ministarstvo znanosti i obrazovanja prošle godine pravomoćno su izgubili spor oko JPP-a protiv Varaždinske županije kojoj su morali uplatiti 18,6 milijuna kuna, no zatražili su reviziju presude Visokog trgovačkog suda

Radimir Čačić
Radimir Čačić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pogledajte galeriju 1/2

Vrhovni sud odbacio je prijedlog za dopuštenje revizije u predmetu javno-privatnog partnerstva,  pa Varaždinska županija odmah očekuje isplatu preostalog duga. Rekao je to varaždinski župan Radimir Čačić. Država i Ministarstvo znanosti i obrazovanja prošle godine pravomoćno su izgubili spor oko JPP-a protiv Varaždinske županije kojoj su morali uplatiti 18,6 milijuna kuna, no zatražili su reviziju presude Visokog trgovačkog suda.

Filakov
Filakov
Poduzetnička braća Kako su Filakovi postali najveći uzgajivači biološke rajčice u Baranji

Vrhovni sud odbio je sve zahtjeve Ministarstva znanosti i obrazovanja i Vlade.

– Ono što me, kao i uvijek, veseli, jesto to svaka takva odluka otvara prostor za nove projekte i realizaciju svega onog što smo najavili. Ta odluka dovodi do toga da odmah nakon primitka tog novca, kojeg očekujem u cjelini odmah, raspisujemo natječaj za kupolu nad atrijem. Zahvaljujem se ministrici Divjak i ministru Štromaru na neodgovornosti, nestručnosti i  neozbiljnosti, no ovdje je najvažnija zloća i najžalosnije je koliko se trude oteti novce vlastitim građanima. Ministrica Divjak još je malo vremena tehnička ministrica i od novog ministra ili ministrice očekujem punu suradnju sa mnom kao županom u interesu građana Varaždinske županije – zadovoljan je Čačić.

Greenwood studio
Greenwood studio
GLAZBOM DO USPJEHA “Greenwood Studio otvorio sam uz pomoć 70.000 kuna koje sam dobio kao dio mjere samozapošljavanja”

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je, ističe župan, Varaždinskoj županiji po pravomoćnoj presudi od 31. prosinca 2019. uplatilo 18 milijuna kuna, od čega je glavnica 14,2 milijuna, a zatezne kamate su 4,4 milijuna. Riječ je o pravomoćnoj presudi za prve dvije od ukupno pet tužbi. Dug po preostale tri tužbe iznosi 30,7 milijuna kuna, od čega je glavnica 26 milijuna kuna, a zatezne kamate 5,2 milijuna kuna.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

Maurizio Sarri: One day, Higuain needs to be pampered, the other-nailed to the wall
Captain Huesca's armbands-a textbook on the history and geography of Spain
Barcelona denied organizing attacks on its players in social networks
Rangnick will combine work of the head coach and technical Director in Milan
Veron-Messi: If you want to come to Estudiantes, the ten is yours!
World champion-1970 Tostao: Only a hybrid of Ronaldo and Messi can be compared to Pele
Diego Simeone: real get more penalties because of VAR, because they attack more