Croatia

RASPUDIĆ OPLEO PO PUPOVCU: Njegov predizborni spot nazvao licemjernim!

Foto: Facebook

U tekstu naslovljenom “U POPLAVI PREDIZBORNOG LICEMJERJA PREDNJA훻I SPOT MILORADA PUPOVCA 셆UPI JE KRIV ZA SVE!”, kandidat Mosta, Nino Raspudi훶 na svom se Facebooku osvrnuo na Milorada Pupovca i njegov predizborni spot koji je iznenadio sve gra휃ane i podigao medijsku buru.

Osvrt Raspudi훶a prenosimo u cijelosti:

“U POPLAVI PREDIZBORNOG LICEMJERJA PREDNJA훻I SPOT MILORADA PUPOVCA “PUPI JE KRIV ZA SVE!”

Radi se o tipi훾nom primjeru nevaljanog argumentiranja, kojeg u Americi zovu “strawman”, stra큄ilo.

Tu se pobija, u ovom slu훾aju ironijski, pokazuju훶i apsurdnost 엗ptu탑bi, ono 큄to nitko nikada nije ni tvrdio, e kako bi se skrilo ono 큄to je problemati훾no. Ni탑u se teze on je Milan Babi훶, on je odgovoran za iseljavanje Hrvata iz Hrvatske i BiH, organizira 훾ipiranje s Gatesom i 5G, organizira drugi val korone u Hrvatskoj.

Zaklju훾ak, Pupi je kriv za sve.

얧atovario je tako na sebe apsurdne, pretjerane, karikaturalne optu탑be, da je kriv za sve pa ispadne da nije kriv za ni큄ta. Niza큄to od toga, doista, nije kriv, ali jest za puno drugih stvari.

Jo큄 ga je Ivo Josipovi훶 nazvao etnobiznismenom. Hrvatski unikum u europskim razmjerima, 훾injenicu da je 훾ak osam fiksnih mjesta u Saboru predvi휃eno za manjine, od toga tri za srpsku, bez obzira koliko bira훾a glasovalo za te liste, upravo je Pupovac po훾eo koristiti za politi훾ku trgovinu. Do pro큄lih izbora dobar obi훾aj je bio da predstavnici manjina sa훾ekaju da se formira saborska ve훶ina, a onda pristanu uz nju kako bi artikulirali i zastupali specifi훾ne teme vezane uz svoju manjinu, radi 훾ega su i dobili taj privilegij.

Valja napomenuti i kako golema ve훶ina na큄ih sugra휃ana srpske nacionalnosti glasa za 엗bi훾ne liste, kao i svi ostali, dakle ni ne zanima je to dodatno pravo. U Hrvatskoj imamo i fenomen poznat kako 엙upov훾ev trokut, koji se ne spominje u spotu, a u kojem kao u bermudskom nestaje novac poreznih obveznika. Naime, Milorad Pupovac je kao 훾lan Savjeta za nacionalne manjine sudjelovao u dono큄enju odluke o dodjeli sredstava iz dr탑avnog prora훾una Srpskom narodnom vije훶u, 훾iji je on predsjednik. Uz to, Milorad Pupovac je i 훾lan saborskog Odbora za nacionalne manjine, koji kontrolira na훾in na koji se tro큄e dodijeljena sredstva. Dakle, Pupovac kontrolira kako Pupovac Pupovcu dodjeljuje novac.

Nemali dio tog novca, 3,2 milijuna kuna godi큄nje, tro큄i se na njegov privatni ekstremno lijevi politi훾ki tjednik Novosti, udomili큄te za Feralovu siro훾ad, pa u tjedniku srpske manjine uglavnom pi큄u Hrvati. Umjesto novine financirane javnim sredstvima koja bi se prvenstveno bavila temama vezanim uz srpsku manjinu i pokrivala 큄iroki politi훾ki spektar (kao i svi drugi, valjda i Srbin mo탑e biti i konzervativac, i liberal, i socijaldemokrat itd.), dobili smo tjednu pljuva훾nicu hrvatske dr탑ave koju ista ta dr탑ava financira s uske, ekstremno lijeve ideolo큄ke pozicije.

Za razliku od etnobiznisa, u stvarnom biznisu, s Tesla bankom mu nije i큄lo najbolje. Ni o toj optu탑bi nema ni큄ta u spotu. Projekt Tesla banke je iniciralo Srpsko narodno vije훶e na 훾elu s Miloradom Pupovcem, a po훾etni kapital osigurali su Fond za razvoj Republike Srbije i Autonomna pokrajina Vojvodina. Prilikom osnivanja ukupno je upla훶eno 4,8 milijuna eura kapitala.

Kasnije su se priklju훾ili i neki drugi, a nakon 큄to je Tesla banka oti큄la u ste훾aj 2018., uloge su izgubili navedeni ulaga훾i iz Srbije, ali i Agrokorova Zvijezda s udjelom od 9,8 posto, Kon훾ar elektroindustrija (8,6 posto), 휂uro 휂akovi훶 grupa (4,5 posto) i Sladorana (4,9 posto). Dakle, HDZ-ov koalicijski partner ko큄tao je prili훾no i porezne obveznike Srbije, ne samo Hrvatske.
Njegov 탑ivot nema nikakve veze sa 탑ivotom ve훶ine Srba u Hrvatskoj, na 훾ije je predstavljanje pretpla훶en. Da ima, nastojao bi da im olak큄a, a ne ih, zbog starih jugokomunisti훾kih fiksacija neprestano antagonizirao s Hrvatima i hrvatskom dr탑avom.

Istovremeno 훶e stajati uz Vu훾i훶a na skupu 쏰luja je pogrom u Ba훾koj Palanki i ne훶e ni trepnuti nakon 큄to Vu훾i훶 izjavi: 쏦itler je htio svijet bez 탐idova, Hrvatska je 탑eljela Hrvatsku bez Srba, i biti va탑an stup Plenkovi훶eve vlasti i do탑ivotni rentijer srpske patnje u toj 엋itlerovskoj Hrvatskoj.

A onda 훶emo se malo 큄ega훾iti u spotu kako je 얪upi kriv za sve i zaboraviti na sve navedeno. E ne훶emo. Vidimo se u Saboru”, napisao je.

(VIDEO) SDSS objavio novi spot! Ovo je ne큄to nevi휃eno u hrvatskoj politici, a glavni lik je ‘notorni Milorad Pupovac’…

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.

Football news:

Rangnick will combine work of the head coach and technical Director in Milan
Veron-Messi: If you want to come to Estudiantes, the ten is yours!
World champion-1970 Tostao: Only a hybrid of Ronaldo and Messi can be compared to Pele
Diego Simeone: real get more penalties because of VAR, because they attack more
Wolves again among the top (above Arsenal and Tottenham): include superpowers in the second half, do not carry iron and recover using NASA technology
Nemanja MATIC: There is a great camaraderie at Manchester United. It will be an honor to achieve a lot with this team
17 - year-old Liverpool forward Elliott has signed a professional contract