Croatia

Ribafish je uzor: 'Riba je rekao da ne bacate smeće u more...'

Nakon dočeka na svjetioniku kod rta Ražnjić kraj Lumbarde, okrijepili smo se u Maestralu, kod Zureta i Torkulu, zaspali kod Majinih i ujutro krenuli za grad Korčulu. A tamo 140 klinaca, navijanje, sve... Hvala Vinki, Maji, Andreji, Ivani i svima na čudesnoj atmosferi, smijehu, slikavanju, svemu. Mislim da sam od treme pričao nebuloze, ali kad smo odlazili smo čuli kako jedan klinac priča starcima - 'Riba je rekao da ne bacate smeće u more!', napisao je Domagoj Jakopović zvani Ribafish nakon uzbudljivog dana na Korčuli gdje se mnoštvo mališana okupilo oko njega, sretnih što imaju priliku biti dijelom njegovog projekta RokOtok.

Na Gradskoj plaži Banje dočekalo ga je 140 djevojčica i dječaka. Osmjeh im nije silazio s lica dok su ga promatrali širom otvorenih očiju, u iščekivanju onoga što će im reći. Okupili su se oko njega, fotografirali ga, ispitivali sve i svašta, tražili da im se potpiše na knjigu koju je napisao, a nosi isti naziv kao i projekt 'RokOtok', mahali mu dok je odlazio...

- Satraše nas hranom u Moro Beach Stupe i Mati, gostovao na Radiju Korčuli, Viviane mi je masažom opet vratila rame u život - dodao je nakon jučerašnje avanture.

Danas, u subotu se druži s klincima u Gradini i u Brni, a najavio je i kako će to izgledati u nedjelju.

- U nedjelju prvi put bez divnog Ivana Jurica plivam 15.000 metara do Lastova i to u 5 ujutro iz Brne. Da, krivo sam izmjerio... Fige, plivamo dalje za #rokotok - napisao je na Facebook stranici RokOtok.

- Ništa mi ne može vratiti mog sina, ali ideja da se družim s drugom djecom i roditeljima, pričam im o značenju ekologije, ljepotama Lijepe Naše, prednostima zdravog života i sporta, pa odemo tražiti skriveno blago, nekako me sve to vraća u život i daje mu kakav-takav smisao - opisao je projekt povezivanja 50 naseljenih otoka prije nego je zaplivao.

NASTAVLJA AVANTURU ZA SINA Riba pliva dalje: 'Tijelo kaže ne, mozak kaže ne, Rok kaže - da'

Na Facebook stranici RokOtok piše kako je projekt nastao:

RokOtok je nastao u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini.

Njegov otac Domagoj Jakopović, kojeg ćemo dalje zvati jednostavno Riba, odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt.

Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh.

A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

Zaplivajte s Ribom, družite se s djecom i budite i vi dio RokOtoka - lijepe i plemenite priče u koju su pozvana sva djecu bez obzira na dob, tate i mame, bake i djedovi… i svi koji su još uvijek djeca u srcu i duši.

Football news:

Malinovsky has greatly benefited from the transfer of the Euro. In the spring, he was the best in Serie A and will now drag Ukraine
Benzema on the French national team: The goal is to win the Euro. I keep it in my head
Debuts of the countries of the former Yugoslavia at the Euro: the madness of the Slovenes and the Serbs (3:3), goals by Shuker and Milosevic. Now-North Macedonia
Man City could buy Pau Torres if they sell Laporte
Inter is ready to sell Lautaro for 90 million euros
Verratti could be part of Italy's bid to face Switzerland
Trippier on the England team: As a team, we are not afraid of anyone