Croatia

Roko Prkačin najmlađi kapetan u povijesti Cibone

Najtrofejniji hrvatski košarkaški klub zagrebačka Cibona u četvrtak je predstavila novog kapetana, a to je Roko Prkačin, koji je sa svojih 17 godina i 10 mjeseci najmlađi kapetan u povijesti “cibosa”.

“Nakon što sam desetak godina obnašao časnu dužnost kapetana Cibone, na što ću biti ponosan do kraja života, došlo je vrijeme da vrpcu predam nekom drugom. Pred vama je novi kapetan Cibone Roko Prkačin, sjajan mladić koji je dobro odgojen, a o njegovom talentu sve se već zna. Njegov otac Nikša Prkačin isto je bio kapetan Cibone. Roko je dečko koji živi Zagreb, kojem je Cibona u krvi, i predajem mu ovu časnu ulogu i vjerujem da će se jako dobro snaći”, izjavio je na konferenciji za novinare Marin Rozić, sportski direktor Cibone.

 U Ciboni se po prvi put događa da su kapetani kluba bili otac i sin

“Ovo je za mene velika čast, a mislim da je otac sada najponosniji. On mi je dao puno savjeta, a puno sam mogao naučiti i od Marina Rozića, jer sam s njim proveo dosta vremena. Imali smo blizak odnos, čak smo bili i cimeri. Probat ću od obojice uzeti po nešto i biti bolji od njih”, rekao je uz osmijeh novi kapetan Cibone Roko Prkačin, krilni igrač visok 203 cm.

“Ovo nije lagana funkcija, ali imat će ogromnu podršku od naših iskusnijih igrača koji su pravi karakteri i sigurno će mu olakšati tu ulogu koju ima. Stalno naglašavam da smo tim, jedna dobra obitelj, dobro funkcioniramo i ne sumnjam da će Roko to odraditi kako spada”, kazao je trener Cibone Ivan Velić.

Trener Ivan Velić osvrnuo se i na utakmicu 2. kola prvenstva Hrvatske (Premijer liga) u kojoj u petak Cibona gostuje kod Zadra (18.00 sati): “Sutra se sudaraju dva različita koncepta. Zadrov, koji isključivo ide na rezultat, a mi smo složili jednu drugačiju priču, punu mladosti. Zadar ima veći budžet od Cibone i oni su favoriti, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Nismo imali dovoljno utakmica ni treninga da mogu reći kako ćemo odigrati, ali siguran sam da će dečki dati sve od sebe”.

Komentiraj

Football news:

Conceisau about the refereeing of the game with Manchester City: I Apologize to the Portuguese referees after what I saw here
Gattuso about 0:1 with AZ: Napoli re-rated after the game with Atalanta. Our possession was sterile
Arteta on Ozil's tweets in support of Arsenal during the Europa League match: This is what I want from all the players
Milan scores 2+ goals in 10 games in a row for the first time in 56 years
Barcelona are working on extending their contract with Fati. Mendes wants the player got a raise
Hames will miss the Premier League match with Southampton
Goetze scored two goals in his first two games for PSV