Croatia

SDP: Odmah treba testirati sve osoblje u bolnicama

Rajko Ostojić je dodao i kako je posljedica neprikladnog ponašanja nekih dužnosnika činjenica da su građani pohrlili u ljekarne po zaštitnu opremu i tu se pojavilo ratno profiterstvo protiv kojeg se moramo boriti odmah

Rajko Ostojić
Rajko Ostojić
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Pogledajte galeriju 1/2

Nema mjesta panici, jer panika uzrokuje to da virus može brže prodrijeti u organizam. Kao liječnik vam poručujem, vodite računa o sebi, o svojoj obitelji, ostanite doma i brinite o najosjetljivijima na infekciju. Kao političar, ukazujem na to da postoje dva pristupa epidemiji. Hrvatska se odlučila za tzv. puzajuću epidemiju, defanzivan pristup, iako sad već prelazi u aktivan napad na bolest. Šteta što to nismo napravili ranije.

U udruzi Kamensko šivaju zaštitne maske
U udruzi Kamensko šivaju zaštitne maske
DRUGE ZEMLJE ISPLAĆUJU PLAĆE NE REŽU PRAVA Minimalnu plaću dosad zatražilo 30 tisuća tvrtki za 170.000 radnika

Ukazujemo na to već tjednima, kao i WHO – testirajte, testirajte, testirajte! Ono što moramo odmah je testirati svo medicinsko, zdravstveno i nezdravstveno osoblje, hitno u bolnicama u kojima se virus već pojavio, kako bi isključili one koji su potencijalno zaraženi. Poručio je to danas potpredsjednik SDP-a i bivši SDP-ov ministar zdravlja Rajko Ostojić na virtualnoj konferenciji SDP-a za medije na kojoj su sudjelovali i liječnici i SDP-ovci Danko Velimir Vrdoljak i Saša Srića.

Ostojić je dodao i kako je posljedica neprikladnog ponašanja nekih dužnosnika činjenica da su građani pohrlili u ljekarne po zaštitnu opremu i tu se pojavilo ratno profiterstvo protiv kojeg se moramo boriti odmah, kao i protiv onog koje se pojavilo i na potresom pogođenim područjima, od strane nekih statičara i procjenitelja.

Zagreb: 220. sjednica Vlade održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici
Zagreb: 220. sjednica Vlade održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici
SJEDNICA VLADE Beroš: Lažne vijesti uznemiravaju, no radimo na nabavi opreme. Plenković: Idu nove mjere za gospodarstvo

- Napravimo korona free zone u bolnicama gdje ćemo moći kvalitetno liječiti ljude. Ne smijemo dopustiti da ljudi, djeca, više umiru od drugih bolesti zbog ove epidemije. Moramo u potpunosti zaštititi dijelove KBC-a, osigurati domove zdravlja. Ovo je rat protiv virusa, borimo se svim sredstvima-apelirao je pak SDP-ov Danko Velimir Vrdoljak. Srića je pak naglasio da je dežurajući u hitnoj ambulanti sagledao izazove sustava te je pozvao građane da dolaze samo u hitnoj situaciji.

VIDEO Istraživanja su pokazala kako optimalna vlažnost zraka štiti od infekcije virusima