Croatia

ŠEF KARLOVAČKE POLICIJE OTKRIO DETALJE Ugostitelj ilegalno otvorio kafić i primao goste: 'Vrata zatvorena, a unutra sve radi! Nedopustivo!'

Načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić otkrio je javnosti nesvakidašnje kršenje mjera propisanih za suzbijanje epidemije koronavirusa. Jedan karlovački ugostitelj, naime, otvorio je ilegalno svoj kafić i primao goste. Na teren je izašla policija i zatekla vlasnika i dva njegova gosta.

- Ulazna vrata u ugostiteljski objekt bila su zatvorena, a unutra su bili gosti i radili su svi aparati. Takvo ponašanje nije dopustivo u ovakvim uvjetima. Apeliramo na vlasnike ugostiteljskih objekata da se pridržavaju propisanih mjera, jer sebe izlažu visokim novčanim kaznama, ali i zarazi, kako sebe, tako i svoje goste - rekao je načelnik Bratić, dodajući da je za pokretanje prekršajnog postupka u ovom slučaju nadležan Državni inspektorat. Kaznu može očekivati vlasnik prostora, no vjerojatno ne i njegovi gosti.

Policiji poznate osobe

Načelnik Bratić iznio je još jednu zanimljivu analizu. Među 60 osoba koje su na području Karlovačke županije dosad zatečene u kršenju mjera, brojne su osobe koje su policiji otprije dobro poznate.

- Pozabavio sam se osobno analizom i zaključio da je veći broj kršitelja samoizolacije zapravo kršio i druge mjere prije koronavirusa, od kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama do drugih propisa, znači u pravilu su samoizolaciju kršili oni koji su inače kršili propise - zaključio je načelnik Darko Bratić.

Ipak, općenito se može reći da su stanovnici Karlovačke županije ozbiljno shvatili upozorenja nadležnih tijela i postupaju odgovorno i prema napucima. Ohrabruje i podatak da na tom području nema novooboljelih već drugi dan zaredom i ukupno ih je i dalje 22 (jedna osoba je preminula).

Dva mini žarišta krenula su iz Karlovca (s teniskog turnira Rotary kluba) te iz Ogulina, kamo je virus donijela časna sestra s puta u BiH. Epidemiologinja iz Zavoda za javno zdravstvo dr. Biserka Hranilović potvrdila je da je stručna ekipa iz ZZJZ-a, odmah nakon što su registrirali oboljele osobe u Ogulinu, obavila dezinfekciju u crkvi, sakristiji i pratećim objektima.

Football news:

Brown on Sancho: Manchester United need a combination of talent and excitement. So it was with Ronaldo
Schalke did not buy Todibo from Barca for 25 million euros
Jurgen Klopp: Liverpool are still not Champions. We need to work hard
Lorenzo Pellegrini-Totti's heir and the new king of assists. It revives the role of playmaker under the striker
5 players and 2 coaches of Barca got sick with coronavirus. There were no symptoms (RAC1)
Liverpool can allow Brewster and Wilson to remain on loan at Swansea and Bournemouth until the end of the season
Everton can offer 30 million euros for Allan