Croatia

Singapur starijim osobama podijelio tokene u svrhu prikupljanja podataka o prenositeljima koronavirusa

Vlasti u Singapuru brinu o starijim osobama i u svrhu praćenja kontakata sa zaraženim koronavirusom podijeljeni su im bluetooth tokeni, izvještava engadget.com.

Digitalni uređaji su došli u ruke starijih osoba, koje nemaju pametne telefone. Tokene nose i oni, koji imaju slabu obiteljsku podršku ili imaju problema s kretanjem.

Singapur se nada da će na ovaj način bolje moći pratiti kontakte između zaraženih osoba i građana. U slučaju da osoba dođe u kontakt s nositeljem virusa, medicinski službenici će ga ubrzo podvrgnuti testiranju. Ako se utvrdi da je starija osoba zaražena, podaci s uređaja će se koristiti za daljnju analizu.

Podaci u tokenu se čuvaju i bilježe samo 25 dana, nakon čega slijedi ponovno pokretanje sustava.

Umirovljenici mogu komunicirati pomoću tokena, mogu koristiti neke funkcije mobilne aplikacije TraceTogether, no nema mogućnosti poziva, WiFi podrške ili GPS mogućnosti.

Potez službenih vlasti Singapura je dobro prihvaćen. Token je korisno rješenje u borbi protiv koronavirusa i prikupljanja podataka o prenositeljima koronavirusa.

Komentiraj

Football news:

De Jong entered Barca's bid for the match with Osasuna. He missed a month due to an injury
Kyle Walker: Foden is the best young footballer I've ever seen. And I played with Kane
Alfonso Davies is the fastest player in 2020. Ronaldo is in the top 6 (Globe Soccer Awards)
Michel Platini: When Ronaldo finishes his career, we will miss him
Suarez on Messi: if Leo is happy at Barca, then you need to stay. If he wants a change, he'll know what to do
Guardiola on the cancellation of the ban: Insanely happy for the team. The players are the reason why we got into the Champions League
Alaba wants to receive 20+ million euros a year. Its priority – Barcelona and Real Madrid, he doesn't want to go to city, Chelsea and PSG