Croatia

Tijekom razbijanja splitske narkobande policija naišla na filmski prizor: 'Ovo nikad nisam vidio'

Foto: MUP

Pogledajte galeriju 1/2

Kako popuštaju epidemiološke mjere policija je sve više na terenu. Gotovo svakog dana padaju kriminalci diljem zemlje. Tako je bilo i jučer kada im je na meti bio splitski kriminalni milje. Akciju su snimili, montirali i danas objavili fotografije na kojima je otkriven jedan potpuno novi modus operandi kriminalaca.

VIDEO: Splitska policija razbila narkobandu

Čak 50 policajaca u zoru je upalo u stanove krijumčarima i preprodavačima droge. Pretragom domova pronađeno je više pištolja, jedan s prigušivačem, 150 komada streljiva, veći broj mobitela i SIM kartica, različitih ugovora, prijenosna računala, vage, kokain, heroin, marihuana. Kod jednog od njih pištolj sa streljivom u cijevi bio je ispod jastuka. 

Osim standardnih stvari, pronađena je i silikonska maska koja u posljednje vrijeme postaje sve češća oprema kriminalaca.

Vojin Maštruko napravio je stotine vještačenja, nijedan slučaj nije imao sa silikonskom maskom.

"Znam za jedan takav slučaj u Crnoj Gori prije godinu dana, ali u Hrvatskoj nisam čuo da su nosili silikonske maske. To je, naravno, otežavajući moment za policiju", rekao je umirovljeni sudski vještak za forenziku Vojin Maštruko za RTL. 

 | Autor : MUP Foto: MUP Najveći je problem što su one toliko realne da mogu zavarati istražitelje.

"Osim toga, ono što se u svakodnevnoj praksi susrećemo su loše kamere s lošom rezolucijom što predstavlja nepremostivu prepreku prilikom identifikacije. Čak i ako uopće nisu maskirani", dodaje Maštruko. 

Silikonske maske kriminalci koriste već posljednjih nekoliko godina. Neke koje su imali su toliko dobre, da ih ni policajci nisu mogli prepoznati.

Football news:

Manchester United refused to extend ighalo's loan until the end of the season. The player must return to Shanghai
Levchenko about dinner in a restaurant in Amsterdam: you put the Plates on a tray yourself, the distance with the waiter is 1.5 m
Ex-Moscow midfielder Krunich: In Europe, everything looks beautiful, but this is not quite true. There is no soul there, but Russia has one
Kiknadze says that he is a club. But the club is a team, and the rest is transient. Boris Ignatiev about the CEO of Loco
Inter is ready to sell Icardi to PSG for 55-60 million euros. In Paris, he is offered a salary of 10 million a year
Leipzig completely annihilated Mainz
Barcelona are Interested in 18-year-old midfielder Herta Samardzic