Croatia

Tuširate se ujutro ili navečer? Dermatologinja otkriva koja je navika zdravija

Svatko ima neku svoju rutinu tuširanja, neki ne mogu zamisliti odlazak iz kuće ujutro bez da se 'bace' pod tuš, dok je drugima nezamislivo otići na spavanje ako se navečer nisu opustili toplim tušem. Također, neki vole dugo tuširanje i puno pažnje posvećuju kvaliteti gelova i sapuna, dok drugima treba tek nekoliko minuta i gotovi su. Dermatologinja otkriva za Mind Body Green portal koje su od ovih navika bolje i zdravije za naše tijelo.

Jutarnje tuširanje dobra je opcija i za one s masnom, i za one sa suhom kožom - koji god ste tip odgovara vam osvježenje kada se probudite znojni. Mnogi onda često preskoče večernju rutinu tuširanja, ali to baš i nije pametno - koža tijekom dana nakuplja prljavštinu i masnoće, a da ne spominjemo znoj, te ostatke kozmetičkih proizvoda za njegu kože koje ste nanijeli do večeri. Ako se tuširate samo tijekom jutra, možda u krevet idete s bakterijama na koži.

Dermatologinja Loretta Ciraldo kaže kako jutarnje tuširanje osvježava i razbuđuje, pogotovo ako je voda hladna jer su mnoga istraživanja pokazala kako hladni jutarnji tuš potiče dnevnu produktivnost. S druge strane ono večernje tuširanje će vas umiriti nakon napornog dana. Kupka ili tuš sat vremena prije spavanja smanjuju temperaturu jezgre tijela i pomažu da lakše zaspite.

Hrabra policajka u zadnji tren povukla muškarca i spasila ga od sigurne smrti:

Što možemo zaključiti iz ovih nekoliko tvrdnji?
Zapravo, odluka je na vama - sve je stvar ukusa i navike, ali i pitanja koliko se tijekom dana krećete i bavite aktivnostima. "To je osobna stvar i može se mijenjati iz dana u dan, ovisno o aktivnostima", ističe Ciraldo.

Također, možete se tuširati i nakon buđenja i prije spavanja, ovisno o okolini u kojoj boravite, tipu kože te aktivnostima kojima se bavite.  No ako baš treba odabrati stranu, čini se da večernje tuširanje ima više prednosti.

Njime uklanjate znoj i bakterije koje ste nakupili tijekom dana, a mogu voditi do začepljenja pora i oksidativnog stresa. Dovoljno je obično ispiranje vodom, a pritom se fokusirajte na mjesta na kojima se pojačano znojite. 

Gorenje
Gorenje
Pametni savjeti Borba protiv otpada: Bacamo hrane više nego ikada, ali postoje načini kako to smanjiti
Bicikliranje
Bicikliranje
NEZABORAVNA AVANTURA Biciklirajte Zagrebom i okolicom: Koje su rute idealne za obitelj, ali i najhrabrije ovisnike o adrenalinu?
Budite oprezni Ljeti se volite rashladiti hladnim tušem? Liječnica tvrdi da to nije najbolja ideja
Brzo i lako Glava tuša vam ima smanjeni pritisak vode? Očistite je uz samo jedan proizvod

Football news:

Tottenham bought Regilon from Real Madrid
Jurgen Klopp: Jota can give Liverpool what we don't have. It will make the game more unpredictable
Borussia Monchengladbach without nominal strikers will go to the match with Dortmund
Diogo Jota: Liverpool is one of the best clubs in the world. He can't be denied
Hames is already a fan at Everton: he participated in 4 goals out of 5, removed Gibbs and Bilic
Liverpool announced the purchase of Jota from Wolverhampton
Andrea Pirlo: it is Unlikely that Suarez will become a Juventus forward