Croatia

TUŽNO I ŠOKANTNO PRIZNANJE PRINCA HARRYJA: Ovo ga nitko nije učio dok je bio dijete, a Meghan mu je otvorila oči!

Foto: Instagram

Britanski princ Harry rekao je kako mu je trebalo dugo da shvati da postoji nesvjesna rasna pristranost te da je to shvatio kad je proveo vi큄e vremena sa svojom suprugom Meghan.

Princ je to rekao u razgovoru na temu rasizma s Patrickom Hutchinsonom, crnim aktivistom koji je na fotografiji Reutersa u lipnju u Londonu ulovljen kako nosi bijelca na sigurno iz sukoba izme휃u prosvjednika protiv rasizma i pripadnika krajnje desnice.

Harry je Hutchinsonu kazao da ga smatra 얷n휃elom 훾uvarom jer je 큄titio sve na tom skupu. Obojica su se slo탑ila da borba protiv diskriminacije na svim razinama jo큄 nedovr큄en put.

얧esvjesne predrasude, po mom shva훶anju, odgoju i obrazovanju koje sam dobio, nisam znao 큄to je to. Nisam znao da to postoji, rekao je Harry tijekom razgovora koji je snimljen pro큄li tjedan za magazin GQ.

얮u탑no mi je to re훶i, ali onda mi je trebalo mnogo, mnogo godina da to shvatim, posebno kad sam 탑ivio dan ili tjedan u ko탑i svoje supruge, dodao je princ. Otac njegove supruge je bijelac, a majka crnkinja.

Harry i Meghan su nekoliko puta govorili o rasnom pitanju otkad su napustili kraljevske du탑nosti krajem o탑ujka te se preselili u Kaliforniju..

Pedesetogodi큄nji Hutchinson je Harryju kazao da je prisustvovao ranijem prosvjedu na kojem je ozlije휃ena jedna policajka, pa su on i prijatelji odlu훾ili do훶i na idu훶i skup kako bi odr탑ali mir.

왙쟴itili smo sve, pa se pokazalo da su to bili i oni na drugoj strani. Ja bi to u훾inio za bilo koga i to bih ponovio, rekao je.

Harry ga je upitao kako se osje훶a kad vidi stalno protivljenje prosvjedima protiv rasizma.

얮o je frustriraju훶e, rekao je taj otac 훾etvero djece.

얭amo se pita큄 za큄to je ljudima toliko te큄ko shvatiti 훾emu svi te탑imo: jednakosti.

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.

Football news:

Brunu on the penalty given to rashford: it was important for Him to gain confidence. It doesn't matter who kicks if the team scores
De Ligt on 2:1 with Ferencvaros: Juventus needed to move the ball faster and act more assertively
The minges on debut for Barca: Very happy. I hope this is the beginning of something big and meaningful
You can ask in the locker room if you have the guts. Tuchel-journalist asked about the quality of the PSG game
Morata on 2:1 with Ferencvaros: it Seemed like a match 20 years ago. They played defensive football
Juventus for the first time in the 123-year history of the club played without the Italians in defense and goal
Koeman on 4:0 with Dynamo Kyiv: Today was the Barcelona we want to see