Croatia

U solinskoj kompaniji počele pripreme za izradu alata za proizvodnju 50.000 vizira

Kako se doznaje iz te kompanije, maske će donirati Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije za potrebe zdravstva, policije i vojske čiji su djelatnici angažirani na poslovima sprječavanja širenja epidemije koronavirusa

Stjepan Laca
Stjepan Laca

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U kompaniji AD Plastik u Solinu u četvrtak su počele pripreme za izradu alata za proizvodnju 50.000 prozirnih maski - vizira koje je osmislio student splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) Slaven Damjanović.

Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Karlovačka županija Zaražena časna sestra iz Ogulina, 20-ak djelatnika bolnice u samoizolaciji

Kako se doznaje iz te kompanije, maske će donirati Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije za potrebe zdravstva, policije i vojske čiji su djelatnici angažirani na poslovima  sprječavanja  širenja epidemije koronavirusa.

U AD Plastik pojašnjavaju kako bi izrada alata potrebnog za proizvodnju tih maski trebala biti završena tijekom sljedećih desetak dana, odnosno do kraja sljedećeg tjedna kad će početi i praktična proizvodnja vizira.

Zagreb: Ministar Oleg Butković održao sastanak s ministrima EU putem videolinka
Zagreb: Ministar Oleg Butković održao sastanak s ministrima EU putem videolinka
OLEG BUTKOVIĆ Samoizolacija stvara poteškoće vozačima, promet roba bi za par dana mogao biti u problemu

Dnevno, kažu, planiraju proizvesti oko 2.000 vizira.

VIDEO Zašto je važno ostati kod kuće?

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.