Croatia

U Varaždinskoj županiji smanjene plaće za 20 posto

Varaždinski župan Radimir Čačić u petak je otkrio da su u toj županiji i s njom povezanim ustanovama smanjili plaće za 20 posto.

“Ljudi su se odrekli, uplaćuju u fond solidarnosti i to će biti upućeno onima kojima su najugroženiji. Imat ćemo bespovratnu pomoć za obrtnike koji su zatvorili. Paralelno s tim imamo obrtni fond 5 milijuna kuna za obrtna sredstva, beskamatno”, rekao je Čačić za N1.

Ističe da nema prepreka da se sada krene u pravu racionalizaciju državne i lokalne samouprave i naglašava da prave rezerve nisu u plaćama nego u broju ljudi. Ponovio je kako su prve vladine mjere za pomoć gospodarstvu bile bacanje pijeska u oči, a da je minimalac od 4 tisuće kuna najbolja mjera iz drugog paketa.

“Još nisam vidio jamstveni fond. Banke neće dati novi svježi novac, i unatoč tome da tvrtke daju sav kolateral, hipoteke i osiguranja, to neće biti dovoljno bez da država stane s jamstvenim fondom“, misli Čačić.

Varaždinski župan rekao je i da je stanje u Domovima za starije i nemoćne u njegovoj županiji dobro. Zapošljavanje direktora u Splitu, dodao je, je potpuno neprihvatljivo ali i sukladno postojećem pravnom okviru, koji, kaže, treba mijenjati.

Komentirao je i položaj Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, rekavši da iako se široko tumače ovlasti i stožer je postao ‘dragi bog’, u ovome trenutku oni ne zloupotrebljavaju svoje ovlasti.

Komentiraj

Football news:

Lionel Messi: the news about the postponement of the America's Cup has hurt A lot. It would be a big event for me
Artur informed Barca and Juve that he would not move anywhere
The Senate rejected the proposal on the restart of Ligue 1. Now it can be achieved only through the court
The clubs of the Premier League unanimously supported the resumption of contact training
Lionel Messi: someone will say that character is 40, 50 or even 60% of football. This was taken more seriously
Borussia bosses have been in contact with Niko Kovac in recent months
The President of Lyon is desperately fighting for the restart of the season. Calls the League 1 bosses idiots, sent a letter to the government