Croatia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ušao je u taj bunar kao dječak, izašao je kao muškarac. Malo tko ne zaplače na ovaj video

Tog naizgled običnog dana, prije točno 10 godina, u gradiću na jugu Rumunjske Cristian Marian Becheanu (14) vraćao se iz škole. Zastao je kod dvorišta. Svi su bili oko rupe. Unutra je bio zarobljen dječak

Prvo sam se bojao, a onda više nisam. 

To su bile prve riječi tada 14-godišnjeg Cristiana Mariana Becheanua, rumunjskog dječaka čije se nevjerojatno herojstvo prepričava i danas. Prošlo je točno deset godina otkako je Cristian riskirao život kako bi spasio trogodišnjeg dječaka koji je pao u bunar u Segarcei, malom gradu na jugu države.

Na snimkama spašavanja koje kruže društvenim mrežama vidi se očaj roditelja i obitelji koji se drže za glavu stojeći iznad bunara u kojima je satima zarobljen dječak Gabriel. Vidi se i strah okupljenih, ali i odlučnost jednog dječaka koji se javio da ide dolje u rupu. Sam. Naglavačke.

Bio je to Cristian. 

Pogledajte nevjerojatnu snimku

Kopali su, ali bilo je uzalud

Tog naizgled običnog dana vraćao se iz škole, živio je malo dalje od mjesta gdje su se svi okupili.

Stao je i on, da vidi što se događa. Oko malenog bunara bili su obitelj, mještani, prolaznici, vatrogasci... Otac zarobljenog dječaka držao se za glavu, majka i sestra su plakale. Satima je maleni dolje. Ponestaje mu zraka. Svaka minuta je važna. Pozvali su bager koji je pokušao iskopati rupu, ljudi su kopali lopatama, neki i rukamna. Ali uzalud.

Foto: Youtube

'Idem ja'

Na dnu 15-metarske rupe bio je dječak Gabriel koji je tamo upao igrajući se u dvorištu. Ponestajalo je opcija, maleni je ostajao bez zraka i trebalo je brzo reagirati. Vatrogasci odlučuju, riskantno je, ali treba poslati nekoga dolje. To je jedini način.

Ali rupa je toliko mala, odrastao čovjek jednostavno se ne može provući. Morat će djeca dolje. Javljaju se dva dječaka, koji odustaju nakon što im vatrogasci objasne da će ih privezati za noge i spustiti dolje. 

- Idem ja, ne bojim se - čuo se glas iz pozadine.

Bio je to Cristian. 

Foto: Youtube

Rumunjski anđeo

Na snimci se vidi kako ga pripremaju. Posebno je emotivan dio gdje vatrogasac priča s njim. Jedan na jedan, muški razgovor. Cristian je odlučan. Boji se, ali ne pokazuje strah.

S njegovog lica može se iščitati samo jedno - mogu ja to.

Foto: Youtube

Ušao je kao dječak...

Stavili su mu kacigu, osigurali ga užetom. Kamera pokazuje na njega, on maše. Onako dječački, zaigrano. 

Minutu kasnije naglavački je u rupi.

VIDEO Nevjerojatna priča o hrabrosti

Uspio je!

Vatrogasci i mještani vuku uže. Čini se da su dobili nekakav signal iz rupe. Među okupljenima je tišina, nemir. Je li Cristian uspio uhvatiti maloga, u kakvom je uopće stanju?

Može li to uopće izvesti ovaj mršavi dječak? 

Odjedanput, eksplozija radosti! Uspio je, dječak je uspio! Obojica su na sigurnom. Izvukli su Cristiana, a on je držao trogodišnjeg Gabriela kojeg otac odmah uzima u naručje i ljubi.

Foto: Youtube

Plače. Svi plaču. Vatrogasac grli Cristiana, plače i on.

A junak ove priče, rumunjski anđeo, kako su ga prozvali, na licu ima zarazni smiješak. Do njega dolazi i otac dječaka kojeg je spasio. Grli ga i ljubi. 

Možda je u tu rupu ušao kao dječak, ali izašao je kao muškarac.

Foto: Youtube